6 Συμβουλές Θηλασμού για τους Καλοκαιρινούς Μήνες - Agnotis Blog
8011 141 141

6 Συμβουλές Θηλασμού για τους Καλοκαιρινούς Μήνες

Συμβουλές για το θηλασμό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ειδικές καλοκαιρινές συνθήκες με τα μπάνια στη θάλασσα και την συνεχή ανάγκη του οργανισμού για ενυδάτωση δημιουργούν σίγουρα ερωτήματα στις νέες μανούλες σχετικά με το θηλασμό.

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε, λοιπόν, τα πράγματα σε μια τάξη, βγάζοντας σας από τους συνήθεις προβληματισμούς.

  • Το μωρό σας λόγω της ζέστης χρειάζεται να θηλάζει πιο συχνά ώστε να ξεδιψάσει και να διατηρείται ενυδατωμένο. Θα πρέπει κι εσείς, φυσικά, να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες νερού και γενικότερα δροσερών υγρών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να αποφύγετε την αφυδάτωση.
  • Μην αντιμετωπίζετε την κολύμβηση ως πρόβλημα, κολυμπήστε και θηλάστε αμέσως μετά χωρίς να ξεπλύνετε το στήθος σας. Μην ξεχνάτε ότι το γάλα είναι προστασία για το μωρό από τα μικρόβια.
  • Επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε αντηλιακό τόσο εσείς, όσο και το μωρό σας. Προσέξτε μόνο να μην έχετε χρησιμοποιήσει αντηλιακό στη θηλή σας. Φροντίστε να θηλάζετε σε σκιερό μέρος και αποφύγετε τις ακατάλληλες ώρες έκθεσης στον ήλιο.
  • Σε κάθε περίπτωση, αν θεωρήσετε ότι πρέπει να καθαρίσετε τη θηλή σας, ρίξτε της λίγο καθαρό νερό ή τρίψτε τη με λίγο μητρικό γάλα. Μην χρησιμοποιήσετε μωρομάντηλα για να το κάνετε.
  • Η θερμοκρασία του μητρικού σας γάλατος δεν επηρεάζεται από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Ακόμη κι αν μείνετε για ώρα στον ήλιο και ανεβάσετε θερμοκρασία, το μητρικό σας γάλα μένει ανεπηρέστο και ασφαλές για το μωράκι σας.
  • Προς αποφυγή των διαρροών του μητρικού γάλακτος, προτιμήστε να θηλάσετε το μωρό σας πριν βάλετε το μαγιό σας. Μια άλλη καλή λύση είναι τα αδιάβροχα αυτοκόλλητα επιθέματα που θα βρείτε στο φαρμακείο.

 

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares