8 Καινούριες Μητέρες μας Εκμυστηρεύονται πως Αντιμετώπισαν την Έλλειψη Ύπνου! - Agnotis Blog
8011 141 141

8 Καινούριες Μητέρες μας Εκμυστηρεύονται πως Αντιμετώπισαν την Έλλειψη Ύπνου!

8 νέες μαμάδες μας λένε πώς τα κατάφεραν με την έλλειψη ύπνου

Μόλις γεννήσατε και δεν έχετε νιώσει ποτέ πιο κουρασμένη στη ζωή σας…Σίγουρα έχετε ακούσει τη συμβουλή:»Να κοιμάστε όποτε κοιμάται και το μωρό». Και αναρωτιέστε : Ποιός θα πλένει τα πιάτα; Ποιος θα μαγειρέψει; Χρειάζομαι έστω ένα μπάνιο!

Επειδή όλοι ξέρουν να δίνουν συμβουλές αλλά σπάνια αυτές οι συμβουλές είναι βοηθητικές, εμείς ρωτήσαμε 8 μαμάδες να μας πουν τι κάνουν εκείνες!

Δείτε τις απαντήσεις τους και ελπίζουμε να σας βοηθήσουν!

1. Άντληση και ύπνος!

«Ξεκινήσαμε να δίνουμε μητρικό γάλα σε μπουκάλι από την δεύτερη εβδομάδα. Αντλούσα γάλα από τις 21:00 και πήγαινα για ύπνο! Έτσι, ο άντρας μου μπορούσε να την ταίσει στις 22:30 που ξυπνούσε για να φάει! Έτσι, κοιμόμουν από τις 21:00 μέχρι και τις 2:00 που ξυπνούσε ξανά για φαγητό.»

2. Κούνημα στην κούνια!

«Χρησιμοποιούσαμε μια κουνιστή κούνια, την οποία έδενα με ένα σκοινί και ξάπλωνα στο κρεβάτι μου. Έτσι κουνούσα την κούνια του μωρού ενώ μπορούσα να κοιμάμαι! (Εννοείται οτι το μωρό δεν είχε καμία πρόσβαση στο σκοινί)»

3. Μεταμεσονύχτια σνακ

«Ο μοναδικός τρόπος που βρήκα για να αντεπεξέλθω στο πρόγραμμα του διακεκομμένου ύπνου ήταν τα σνακ. Κάθε φορά που ξυπνούσα (έχω δίδυμα με διαφορετικό πρόγραμμα ύπνου) έτρωγα φυστικοβούτυρο, γάλα, γιαούρτι, μπάρες δημητριακών – οτιδήποτε ήταν ικανό να μου δώσει ενέργεια! Με το φαγητό ένιωθα πολύ καλύτερα τις μέρες που κανείς δεν κοιμόταν…»

4. Μια νύχτα εγώ, μια νύχτα εσύ

«Το μοναδικό πρόγραμμα που δούλεψε για εμάς ήταν οι ολονύχτιες βάρδιες. Δευτέρα εγώ, Τρίτη ο άντρας μου και ούτω καθεξής. Έτσι είχαμε και οι δύο μια ολόκληρη νύχτα αδιάκοπου ύπνου, και μια νύχτα διακεκομμένου. Δούλεψε πολύ καλά και σχεδιάζω να το ακολουθήσω και τώρα που περιμένω την δεύτερη κόρη μου!»

5. Ξεχωριστά δωμάτια

«Όποτε ένιωθα ότι δεν αντέχω άλλο πήγαινα στο άλλο δωμάτιο και άφηνα το γιο μου με τον άντρα μου. Έτσι είχα μια ολόκληρη νύχτα αδιάκοπου ύπνου που με γέμιζε ενέργεια να αντέξω τις υπόλοιπες μέρες. Όποτε ξανακουραζόμουν, ξαναπήγαινα στο δωμάτιο. Μόνο αυτό δούλεψε για εμάς.»

6. Βάρδιες

«Ο μοναδικός τρόπος να αντέχουμε τόσο στο σπίτι όσο και στις δουλειές μας εγώ και ο άντρας μου ήταν οι βάρδιες.  Συνήθως εγώ έκανα 22:30 – 2:30 και ο άντρας μου αναλάμβανε τη δύσκολη βάρδια 2:30 – 6:00. Στις 6 ξυπνούσα και εγώ και ετοιμαζόμασταν για τις δουλειές μας.» 

7. Νωρίς στο κρεβάτι!

«Πηγαίνετε για ύπνο την ώρα που πάνε και τα παιδιά σας. Είναι δύσκολο να κοιμηθείτε ενώ τα πιάτα είναι άπλυτα και το σαλόνι ακατάστατο, αλλά είναι πολύ καλύτερο να ξεκουραστείτε και να ξυπνήσετε λίγο νωρίτερα για να καθαρίσετε, παρά να ξενυχτάτε! «

8. Συγκοίμηση

«Εμείς δυσκολευτήκαμε πολύ μέχρι να βρούμε τη ρουτίνα μας, αλλά πλέον δεν την αλλάζω με τίποτα! Στην αρχή είχα το μωρό στο δωμάτιο του και σηκωνόμουν κάθε φορά που έκλαιγε. Αυτό που μας έσωσε (εμάς και τον ύπνο μας) ήταν η συγκοίμηση. Έφερα την κούνια του μωρού κολλητά στο κρεβάτι μας και αφαίρεσα τα κάγκελα. Έτσι το μωρό ήταν ακριβώς δίπλα μου, αλλά στον δικό του χώρο. Όποτε πεινούσε το θήλαζα χωρίς καν να χρειαστεί να σηκωθώ από το κρεβάτι μου! Πραγματικά η συγκοίμηση μας έσωσε και την συστήνω ανεπιφύλακτα! «

 

Ετικέτες: , , , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares