Ο,τι πρέπει να γνωρίζετε για το Σύγκαμα του Μωρού σας!
8011 141 141

Ο,τι πρέπει να γνωρίζετε για το Σύγκαμα του Μωρού σας!

Ο,τι πρέπει να γνωρίζετε για το Σύγκαμα του Μωρού σας!

Πώς προκαλείται το σύγκαμα;

Το σύγκαμα είναι πολύ συχνό πρόβλημα για τα βρέφη. Προκαλείται από ερεθισμό του δέρματος του μωρού από τα ίδια του τα ούρα.

Τα ούρα περιέχουν μια ουσία που λέγεται ουρία, η οποία έχει την ιδιότητα να διασπάται και παράγεται έτσι αμμωνία που προκαλεί αυτόν τον ερεθισμό στο δέρμα.

Αρχικά, λοιπόν, το δέρμα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων αποκτά ερυθρότητα, δηλαδή κοκκινίζει, και αν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα, τότε η περιοχή μολύνεται με μύκητες εξαιτίας της υγρασίας και θερμότητας που αναπτύσσονται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Έπειτα, η ερυθρότητα γίνεται πιο έντονη και παρουσιάζονται φυσαλίδες και ξεφλούδισμα.

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε το σύγκαμα;

Χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας πάνες και αλλάζοντας τες τακτικά αποτρέπεται η δημιουργία συγκάματος. 

Οι πάνες συγκρατούν τα ούρα και τα κόπρανα του μωρού. Αυτά όταν βρίσκονται σε επαφή με το δέρμα με τις ουσίες, τα μικρόβια και τα ένζυμα που περιέχουν το ερεθίζουν, καταστρέφουν την φυσική προστασία του επιδερμικού φραγμού και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μικροβίων προκαλώντας μολύνσεις.

Μια καλή λύση, επίσης, είναι να πλένετε το μωρό με νερό, όταν του αλλάζετε πάνα.

Επιπλέον, δεν υπάρχει κανένας ωφέλιμος λόγος να φοράτε ελαστικά βρακάκια πάνω από την πάνα στο μωρό σας, αφού έτσι αυξάνετε τη θερμότητα και την υγρασία στην περιοχή ευνοώντας τις μολύνσεις.

Τέλος, η χρήση μιας κρέμας προστατευτικής μετά από κάθε αλλαγή πάνας είναι απαραίτητη. Στην επιλογή της προστατευτικής αυτής κρέμας θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί. Επιλέξτε κάποια σύμφωνα με την σύσταση του παιδιάτρου σας αλλά και με βάση την ποιότητα της.

Πώς θεραπεύεται το σύγκαμα;

  • Αλλάζετε τακτικά πάνα στο μωρό σας.

 

  • Αφήνετε όσο το δυνατό περισσότερη ώρα το μωρό χωρίς πάνα με σκοπό να αεριστεί και να στεγνώσει καλά η περιοχή.

 

  • Πλένετε την περιοχή με τρεχούμενο νερό κάθε φορά που λερώνεται και στεγνώνετε την καλά.

 

  • Επισκεφθείτε τον παιδίατρο, καθώς σε περίπτωση που η περιοχή είναι μολυσμένη με μύκητες, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικές αντιμυκητιασικές αλοιφές. Αν το πρόβλημα είναι έντονο, ο γιατρός σας θα σας συνταγογραφήσει κάποια κορτιζονούχα κρέμα. Προσοχή, όμως, μην χρησιμοποιείτε τις κοριζονούχες κρέμες ανεξέλεγκτα, αλλά πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Η κατάχρηση της κρέμας αυτής μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μωρό σας. Υπάρχουν, ωστόσο, και κρέμες που δεν περιέχουν κορτιζόλη και βοηθούν στη θεραπεία του συγκάματος.

 

Ετικέτες: , , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares