Είναι Φυσιολογικό που το Μωρό μου έχει λόξυγγα συνέχεια;
8011 141 141

Είναι Φυσιολογικό που το Μωρό μου έχει λόξυγγα συνέχεια;

Είναι φυσιολογικό που το μωρό μου έχει λόξυγγα συνέχεια

O λόξυγγας είναι απόλυτα φυσιολογικός σε μωρά κάτω του ενός έτους!

Τα μωρά έχουν λόξυγγα ακόμα και μέσα στη μήτρα, με αποτέλεσμα πολλές φορές η μαμά να ανησυχεί χωρίς λόγο. Είναι λογικό να αναρωτηθείτε πώς γίνεται να έχει λόξυγγα μέσα στη μήτρα ενώ ακόμα δεν αναπνέει. Αλλά ο λόξυγγας δεν έχει καμία σχέση με την αναπνοή: Πρόκειται για απότομες και ξαφνικές συσπάσεις του διαφράγματος οι οποίες με τη σειρά τους οφείλονται σε ερεθισμό του συγκεκριμένου μυ. 

Σύμφωνα με τον Lynnette Mazur, καθηγητή παιδιατρικής στο πανεπιστήμιο του Texas, ο λόξυγγας των βρεφών συνήθως οφείλεται στην τροφή (μητρικό γάλα, formula ή στέρεες τροφές).

«Μπορεί να τρελαίνει τους γονείς και να τους ανησυχεί, αλλά το μωρό δεν το ενοχλεί όσο νομίζετε! Μόνο αν ο λόξυγγας εμποδίζει σε σταθερή βάση τον ύπνο ή το φαγητό του παιδιού, τότε επισκεφτείτε τον παιδίατρο σας.»

Τα μωρά με γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση συνήθως έχουν λόξυγγα ακόμη πιο συχνά, σύμφωνα με τον Mazur. Αν το μωρό σας έχει συχνά λόξυγγα, αναφέρετε το στον παιδίατρο σας ώστε να ελέγξει μήπως υπάρχει γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση. 

Σχετικά με το πώς να σταματήσετε τον λόξυγγα, η αλήθεια είναι οτι δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά. Μερικές φορές βοηθάει το να έχουν κάτι να ρουφάνε (θηλή, μπιμπερό, κάποιο παιχνίδι) αλλά μην στηρίζεστε σε αυτό, γιατί δεν βοηθάει πάντα!

Μην προσπαθήσετε ποτέ να σταματήσετε τον λόξυγγα του μωρού τρομάζοντας το, πιέζοντας τα ματάκια του, κλείνοντας του τη μυτούλα ή τραβώντας τη γλώσσα του.  Όχι απλά δεν πρόκειται να σταματήσετε τον λόξυγγα με αυτόν τον τρόπο, αλλά υπάρχει και περίπτωση να το τραυματίσετε.

 

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares