Οδηγίες Μασάζ για τα Πατουσάκια του Μωρού σας - Agnotis Blog
8011 141 141

Οδηγίες Μασάζ για τα Πατουσάκια του Μωρού σας

Χαλαρωτικό Μασάζ για τα Πατουσάκια του Μωρού σας

Συχνά τα μωράκια αισθάνονται δυσφορία και ο μόνος τρόπος να την εκφράσουν είναι με το κλάμα.

Τα μωράκια που φαίνονται νευρικά μπορεί να υποφέρουν από διάφορα πράγματα, όπως πόνους στην κοιλιά, κολικούς, δυσκοιλιότητα  ή ακόμη και κάποια ίωση.

Σίγουρα ο γιατρός σας θα σας προτείνει θεραπεία για ό,τι έχει το μωρό σας, αλλά μπορείτε και εσείς να το ανακουφίσετε με τη βοήθεια της ρεφλεξολογίας!

Δείτε παρακάτω που πρέπει να ασκήσετε πίεση και πώς, ώστε να ανακουφίσετε το μωρό σας:

  1. Κεφάλι και δόντια
  2. Ιγμόρεια
  3. Πνεύμονες
  4. Nευρικό σύστημα όπισθεν του στομάχου
  5. Άνω κοιλία
  6. Κάτω κοιλία
  7. Λεκάνη

Κάθε περιοχή του ποδιού αντιστοιχεί σε ένα διαφορετικό όργανο ή μυ του σώματος. Κατά συνέπεια μια ήπια πίεση στην περιοχή μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους που προκαλούνται από τη συμφόρηση και την απόφραξη.

Η ρεφλεξολογία των ποδιών είναι γνωστή για τα θεραπευτικά της αποτελέσματα ακόμα και στους ενήλικες. Λόγω του ότι οι μύες και οι σύνδεσμοι στα πόδια των μωρών δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως, τείνουν να είναι πιο δεκτικά στην ρεφλεξολογία.

Oι άκρες των δαχτύλων ανταποκρίνονται στην παεριοχή του κεφαλιού και των δοντιών. Το μασάζ σε αυτήν την περιοχή μπορεί να δώσει μεγάλη ανακούφιση την περίοδο που το μωρό βγάζει δοντάκια. Πιέστε απαλά πίεση σε αυτές τις περιοχές και θα μπορέσετε να το ηρεμήσετε όταν κλαίει ή ακόμα και όταν περνάει μια κρίση θυμού.

Το κέντρο των δαχτύλων ανταποκρίνεται στα  ιγμόρεια  του μωρού. Αν το μωρό φτερνίζετε συνέχεια, έχει ρινική καταρροή ή έχει δυσκολία στην αναπνοή λόγω βλέννας, τρίψτε το κέντρο των δαχτύλων τους για να απαλύνετε τα συμπτώματα. Φυσικά μην αμελήσετε να μιλήσετε στον παιδίατρο σας για να τους εξηγήσετε την κατάσταση του μωρού.

Στα μωρά η συμφόρηση στο στήθος τις περισσότερες φορές οφείλετε σε κάποια μόλυνση ή κρυολόγημα.

Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στην αναπνοή, το φαγητό και τον ύπνο.

Σε συνδυασμό με τις εντολές του γιατρού σας δοκιμάστε να ασκήσετε ελαφριά πίεση στην περιοχή κάτω από τα δάχτυλα.

 

Το νευρικό σύστημα πίσω από το στομάχι είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο νεύρων, που βρίσκονται στην κοιλιά, ακριβώς πίσω από το στομάχι.

Κάποιες φορές οι ενόχληση αυτή μπορεί να οδηγήσήσει σε πόνους στην κοιλιά, σπασμούς και δυσκολία στην αναπνοή.

Προσπαθήστε να ασκήσετε ελαφριά πίεση στην περιοχή που είναι λίγο κάτω από το μπροστινό μέρος του ποδιού, για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να αντιμετωπίσουμε τους πόνους της κοιλίτσας που οφείλονται στις κινήσεις του εντέρου με ένα απαλό μασάζ! Τα μωρά πολλές φορές έχουν δυσκοίλια και γι αυτό χρειάζονται λίγη βοήθεια από τη ρεφλεξολογία!

Αφού συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, τρίψτε απαλά το κέντρο των πελμάτων στο  πόδι, το οποίο αντιστοιχεί στην άνω κοιλιακή χώρα, για να προσφέρετε ανακούφιση.

Το μασάζ των ποδιών μπορεί εξίσου να ανακουφίσει το μωρό σας από την δυσκοιλιότητα.

Για να διεγείρετε το παχύ έντερο, δοκιμάστε να ασκήσετε ελαφριά πίεση στο κέντρο και λίγο χαμηλά της πατούσας. Αυτό θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα μωρά που έχουν αέρια.


Η φτέρνα του ποδιού αντιστοιχεί στην περιοχή της λεκάνης.
Αν υποψιάζεστε, ότι το μωρό σας έχει πόνους στην κοιλιά και στους γοφούς, δοκιμάστε να ασκήσετε ελαφριά πίεση στην φτέρνα του για να ανακουφίσετε τους πόνους.

 

Ετικέτες: , , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares