Ποια είναι τα 10 Πράγματα που δεν Εκτιμάς Ώσπου να γίνεις Γονιός
8011 141 141

Ποια είναι τα 10 Πράγματα που δεν Εκτιμάς Ώσπου να γίνεις Γονιός

10 πράγματα που δεν εκτιμάς ώσπου να γίνεις γονιός

Όσο ενοχλητικό κι αν ακούγεται, υπάρχουν στ’ αλήθεια ορισμένα πράγματα που δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε έως ότου να γίνουμε γονείς. Ή μάλλον, υπάρχουν άπειρα πράγματα των οποίων την αξία δεν εκτιμούμε μέχρι τότε – κι η παρακάτω λίστα είναι τα 10 πιο σημαντικά από αυτά για εμάς:

Το να πηγαίνεις τουαλέτα χωρίς συνοδεία

Το να κάνεις τα τσίσα σου μόνος σου φαντάζει αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός – ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Μόλις γίνετε γονείς, θα καταλάβετε πως δεν ισχύει τίποτα τέτοιο. Το να πηγαίνεις μόνος σου στην τουαλέτα γίνεται μία από τις απλές πολυτέλειες της ζωής οι οποίες σου λείπουν πολύ όταν έχεις μια ουρά να σε ακολουθεί όπου κι αν πηγαίνεις. Ακόμη κι αν σε αυτό το μέρος ακόμα και ο βασιλιάς πηγαίνει μόνος του!

Ηρεμία και Ησυχία

Κλείστε τα μάτια σας και ακούστε. Αν δεν είστε ακόμη γονείς θα ακούσετε τον εκπληκτικό, υπέροχο ήχο της ησυχίας… Η γλυκιά, τόσο γλυκιά ησυχία. Κάτι που δεν το βρίσκει κανείς στον κόσμο των γονιών… κάπου κάπου μόνο, μέσα στη νύχτα (αλλά κι αυτό ακόμη είναι αμφίβολο).

Το να μαγειρεύεις ανενόχλητος

Όταν ακούω τον κόσμο να λέει πόση χαλάρωση και απόλαυση σου προσφέρει το μαγείρεμα, καταλήγω αμέσως στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν παιδιά. Προτού γίνω μητέρα, μπορεί να έλεγα κι εγώ το ίδιο, αλλά τώρα το να μαγειρεύω φαγητό σημαίνει να έχω ένα νήπιο που κρατιέται απ’ τα πόδια μου ενώ παράλληλα θηλάζω ένα νεογέννητο και προσπαθώ να ανακατέψω ό,τι είναι αυτό που κοχλάζει στο μάτι της κουζίνας. Κάθε άλλο παρά χαλάρωση θα το έλεγα και μπορεί να σου πάρει και έναν αιώνα μιας και σε διακόπτουν κάθε πέντε δευτερόλεπτα.

Το να κάνεις ντους

Αχ, το ντους! Άλλο ένα βασικό, αναφαίρετο (θα έλεγα πριν κάποια χρόνια) δικαίωμα κάθε ανθρώπου που θα έπρεπε να απολαμβάνουμε. Κι όμως δεν θα καταφέρετε να κάνετε ντους όσο συχνά συνηθίζατε αφού κάνετε παιδιά. Ευτυχώς που υπάρχουν πλέον και τα ξηρά «σαμπουάν»!

Να πηγαίνεις κάπου με το αυτοκίνητο και να βγαίνεις από το αυτοκίνητο

Όσο σπάνια κι αν τρώτε fast food, θα χρειαστεί να πάτε σε ένα περίπτερο, φαρμακείο, σουπερ μάρκετ…  Τότε σίγουρα χρειάζεστε έναν βοηθό (σύζυγο, συγγενή, φίλο) να κάνει την αγγαρεία και να πεταχτεί αντί για εσάς… Γιατί το να κατεβάσετε από το αυτοκίνητο 2 παιδιά για να πάρετε ένα μπουκάλι γάλα, και μετά να τα ξαναβάλετε μέσα στα καθισματάκια τους είναι σκέτη ταλαιπωρία! Κι όταν έχεις παιδιά, δεν θέλεις με τίποτα να σπαταλήσεις 20 λεπτά για κάτι που σου παίρνει απλά 2.

Ο ύπνος

Αφού γίνεις γονιός, ο ύπνος γίνεται ένα άπιαστο όνειρο. Υπάρχει πάντα κάτι που πρέπει να κάνεις αφού τα παιδιά πέσουν στο κρεβάτι και ακόμη και αν έπεσες για ύπνο, το μόνο σίγουρο είναι πως κάτι θα σε ξυπνήσει μέσα στη νύχτα. Δεν πειράζει. Μπορείτε πάντα να ελπίζετε στον αιώνιο ύπνο.

Να ψωνίζεις από το ίντερνετ

Όταν είσαι νέος και χωρίς παιδιά, το online shopping είναι διασκεδαστικό. Με τα παιδιά, γίνεται απαραίτητο. Ποιος τολμά να πάει σουπερμάρκετ όταν μπορεί πια να τα έχει στην πόρτα του; Ποιος θα βγει στα μαγαζιά για ρούχα όταν μπορούν να έρθουν στην πόρτα του χωρίς τα αξεσουάρ και κλαπατσίμπαλα και νήπια που ουρλιάζουν. Σίγουρα όχι εγώ.

Το σώμα που είχες πριν την εγκυμοσύνη

Μετά τα παιδιά θα βλέπεις σε φωτογραφίες το παλιό σου σώμα και θα ντρέπεσαι που το κακολογούσες τόσο. Όλες αυτές οι φωτογραφίες στις οποίες ήσουν «χοντρή»!  Μακάρι να ήσουν και τώρα τόσο «χοντρή». Δεν πειράζει όμως, θα δεις στην πορεία πως το να μεγαλώνεις ένα μικρό ανθρωπάκι μέσα στο σώμα σου σού χαρίζει και πάλι το σεβασμό που είχες χάσει γι’ αυτό και θα το λατρέψεις.

Οι νύχτες που περνούσες στο σπίτι

Το να μένεις μέσα είναι το ίδιο με το να βγαίνεις έξω όταν έχεις παιδιά. Ποιος θέλει να πάει σε ένα καλό εστιατόριο με δυο μωρά ή να δώσει τόσα λεφτά για μια νταντά; Καλέστε τους φίλους σας για ένα ποτό στο σπίτι αφού κοιμηθούν τα παιδιά. Θα σας βγεί οικονομικό και δεν θα χρειαστεί και να οδηγήσετε!

Τους δικούς σου γονείς

Προτού κάνω δικά μου παιδιά δεν εκτιμούσα πραγματικά τους γονείς μου. Δηλαδή τους εκτιμούσα… επιφανειακά, αλλά ποτέ μου δεν αντιλήφθηκα όλα όσα έκαναν εκείνοι για μένα, ούτε και όλα τα ζόρια που τραβούσαν από μένα. Τώρα που είμαι μαμά ξέρω πώς είναι να βλέπεις την καρδιά σου να έχει πάρει τη μορφή ενός παιδιού και εκτιμώ εκ νέου τους γονείς μου για τα όσα τράβηξαν μαζί μου. Ήταν/είναι πραγματικά υπέροχοι.

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares