Είστε Έγκυος και έχετε κάποιο από αυτά τα 7 Συμπτώματα; Μην το Αγνοείτε!
8011 141 141

Είστε Έγκυος και έχετε κάποιο από αυτά τα 7 Συμπτώματα; Μην το Αγνοείτε!

7 Συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης

Όσα και να διαβάσετε για την εγκυμοσύνη, όσο και να συζητάτε με άλλες έμπειρες μαμάδες δεν μπορείτε πάντα  να είστε σίγουρες για αυτά που νιώθετε  κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορεί να νιώσετε κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και δεν πρέπει να αγνοήσετε:

  • Αν νιώθετε πόνο στην μέση της κοιλιάς  είτε έχετε τάση για εμετό είτε όχι  μπορεί να σημαίνει πως έχετε πάθει τροφική δηλητηρίαση,να έχετε σοβαρή δυσπεψία ή κάποιο παράσιτο στο στομάχι σας.Αν είστε στο δεύτερο μισό της εγκυμοσύνης σας αυτός ο πόνος μπορεί να αποτελεί ένδειξη «προ-εκλαμψίας. »

 

  • Αν νιώθετε πόνο χαμηλά στην κοιλιά μπορεί να έχει μετακινηθεί κάποιος σύνδεσμος ή να έχει χτυπηθεί κάποιο νεύρο. Μπορεί όμως να  είναι ένδειξης έκτοπης εγκυμοσύνης, αποβολής ή  πρόωρης γέννας.

 

  • Αν έχετε πυρετό ή δέκατα μπορεί να έχετε κρυώσει ή να έχετε κάποια ίωση και για πρέπει να καλέσετε τον γιατρό σας την ίδια μέρα.Αν η θερμοκρασία σας είναι πάνω από τους 39 βαθμούς τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας αμέσως.

 

  • Αν η όρασή σας είναι θολή  και βλέπετε αντανακλάσεις φωτός τότε μπορεί αυτό να είναι ένδειξη προ-εκλαμψίας. Το ίδιο ισχύει και αν ξαφνικά πρηστείτε υπερβολικά ή έχετε έντονους πονοκεφάλους.

 

  • Αν έχετε αιμορραγία μπορεί να έχετε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη σας. Για παράδειγμα μπορεί να έχετε έκτοπη εγκυμοσύνη, αποβολή, πρόωρη γέννα ή αποκόλληση πλακούντα.

 

  • Αν διψάτε ξαφνικά τότε μπορεί να έχετε πάθει αφυδάτωση ή να έχετε διαβήτη. Και τα δυο είναι επικίνδυνα και για εσάς και για το μωρό σας.

 

  • Αν νιώθετε πως το μωρό σας έχει ελαττώσει τις κινήσεις του για τουλάχιστον 24 ώρες μετά από 21 εβδομάδες  πρέπει να επισκεφθείτε άμεσα τον γιατρό σας.
Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares