9 Συμβουλές για να Ηρεμήσετε το Ανήσυχο Μωρό σας
8011 141 141

9 Συμβουλές για να Ηρεμήσετε το Ανήσυχο Μωρό σας

Δείτε πώς να ηρεμήσετε το ανήσυχο μωρό σας

Στο παρακάτω κείμενο σας παρουσιάζουμε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ηρεμήσετε το μωράκι σας όταν κλαίει ή είναι ανήσυχο.

Το κάθε μωράκι είναι διαφορετικό και γι’ αυτό θα πρέπει να δοκιμάσετε αρκετές φορές τον κάθε τρόπο προκειμένου να διαπιστώσετε ποιος είναι αποτελεσματικός για το παιδί σας.

Συμβουλή #1

Αρχικά, κρατήστε το μωράκι σας στα χέρια και τοποθετήστε το είτε στο πλάι είτε μπρούμυτα με το χέρι σας στην κοιλίτσα του. Χαϊδέψτε του την πλάτη. Αν αποκοιμηθεί, θυμηθείτε πως πρέπει πάντα να το βάζετε για ύπνο ανάσκελα.

Συμβουλή #2

Βάλτε έναν καθησυχαστικό ήχο να παίζει. Ήχοι που θυμίζουν στο μωράκι τους ήχους που άκουγε μέσα στην κοιλιά σας, το ηρεμούν. Τέτοιοι είναι ο μονότονος ήχος ενός ανεμιστήρα και των άλλων ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού, »ο λευκός θόρυβος» ή ακόμα και ένα ηχογραφημένο καρδιοχτύπι.

Συμβουλή #3

Περπατήστε με το μωράκι σας αγκαλιά είτε στα χέρια είτε σε μάρσιπο. Κουνήστε το απαλά ενώ περπατάτε. Οι απαλές και ρυθμικές κινήσεις θυμίζουν τις κινήσεις μέσα στη μήτρα.

Συμβουλή #4

Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα που θα προκαλέσουν δυσφορία και ανησυχία στο μωράκι σας. Ιδανικό είναι να μεσολαβούν δυόμιση περίπου ώρες από την αρχή ενός γεύματος μέχρι το επόμενο.

Συμβουλή #5

Αν η ανησυχία του μωρού σας οφείλεται σε διαιτητικούς παράγοντες, φροντίστε να αλλάξετε τη διατροφή σας αποφεύγοντας την καφεΐνη, τα λιπαρά ή ελαττώστε σημαντικά τα γαλακτοκομικά. Επίσης, η αποφυγή καυτερών φαγητών ή τροφών που προκαλούν πολλά αέρια, έχει φανεί χρήσιμη και αποτελεσματική. Αν το μωράκι σας δε θηλάζει, μιλήστε με τον παιδίατρο σας για την περίπτωση αλλαγής του τύπου γάλακτος.

Συμβουλή #6

Κρατήστε ημερολόγιο, στο οποίο θα σημειώνετε το πότε το μωράκι σας κοιμάται, τρώει ή είναι ανήσυχο, καθώς και πόση ώρα κάνει για να ολοκληρώσει το γεύμα του. Συζητήστε με τον παιδίατρο τις πληροφορίες που συγκεντρώσατε προκειμένου να εκτιμήσει αν η ανησυχία σχετίζεται με το φαγητό ή τον ύπνο.

Συμβουλή #7

Κατά τις βραδινές ώρες να έχετε τα φώτα χαμηλά, να διατηρείτε τη φωνή σας ήπια, να αποφεύγετε τις οθόνες του κινητού ή της τηλεόρασης και γενικότερα μη διαταράσσετε την ρουτίνα ύπνου του μωρού σας.

Συμβουλή #8

Αν η δυσφορία του μωρού σας οφείλεται σε υψηλή θερμοκρασία, φορέστε του τα ανάλογα ρούχα αφαιρώντας όσα είναι περιττά. Επίσης, να διατηρείτε σταθερή τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και να το αερίζετε συχνά. Αν το μωράκι σας λερωθεί, αλλάξτε του άμεσα πάνα.

Συμβουλή #9

Όποιος και αν είναι ο λόγος της ανησυχίας ή της δυσφορίας του μωρού σας, θα πρέπει να διατηρήσετε τη ψυχραιμία σας και φροντίστε να μη μεταφέρετε το άγχος σας στο μωρό. Αν νιώθετε εξαντλημένη, ζητήστε από το σύζυγο ή κάποιο άλλο δικό σας πρόσωπο εμπιστοσύνης, να αναλάβει τη φροντίδα του μωρού σας και φροντίστε να ξεκουραστείτε επαρκώς για να ανακτήσετε δυνάμεις.

 

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Σχόλια

  1. Απάντηση

    Πολύ χρήσιμες συμβουλές!!!!!

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares