6 Κορυφαία Τρόφιμα για την Γονιμότητα - Agnotis Blog
8011 141 141

6 Κορυφαία Τρόφιμα για την Γονιμότητα

6 Κορυφαία Τρόφιμα για την Γονιμότητα

Η διατροφή είναι σημαντική όταν προσπαθείτε να συλλάβετε. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, η περίπλοκη ισορροπία των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών που αποκτώνται από τα τρόφιμα που καταναλώνετε μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ της απουσίας ή της παρουσίας μιας ροζ γραμμής στο τεστ εγκυμοσύνης σας. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις γυναίκες! Οι άνδρες και οι γυναίκες που προσπαθούν να συλλάβουν πρέπει να δώσουν προσοχή στην υγεία και την ευημερία τους και να διασφαλίσουν ότι το σώμα τους είναι σε άριστη κατάσταση για αναπαραγωγή.

Εάν προγραμματίζετε ένα μωρό, χρησιμοποιήστε αυτή τη λίστα των κορυφαίων 6 τροφίμων για γονιμότητα για να βελτιώσετε τη διατροφή σας:

  1. Φασόλια και φακές.

    Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η γονιμότητα μειώνεται σε γυναίκες που έχουν μεγαλύτερη ποσότητα ζωικών πρωτεϊνών στη διατροφή τους σε αντίθεση με τις φυτικές πρωτεΐνες. Τα φασόλια μπορούν να προσφέρουν στο σώμα σας πολύπλοκες φυτικές πρωτεΐνες που μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος. Τα φασόλια και οι φακές, σε όλες τους τις παραλλαγές σας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας.

  2. Πλήρες γάλα.

    Ενώ μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά είναι υγιής, οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι το πλήρες γάλα βοηθά τις ωοθήκες σας να λειτουργούν σωστά. Στην πραγματικότητα, τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το παγωτό ή το γάλα κατ ‘ευθείαν από το γυαλί μπορούν να προστατεύσουν τις γυναίκες από την υπογονιμότητα. Τα αποβουτυρωμένα και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλατα έχουν αποδειχθεί ότι κάνουν το αντίθετο.

  3. Φυλλώδη λαχανικά.

    Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι τα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν ουσιαστικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Ωστόσο, η νέα έρευνα δείχνει ότι τα φυλλώδη λαχανικά, όπως τα γογγύλια, το σπανάκι, το μπρόκολο, το ρωμαϊκό κλπ. παρέχουν μια βιταμίνη Β που ενισχύει την παραγωγή σπέρματος, βοηθά στη ρύθμιση της ωορρηξίας και ενισχύει τη γενική υγεία σας.

  4. Σπόροι κολοκύθας.

    Αυτό το εύκολο και υγιεινό σνακ λέγεται ότι μπορεί να αυξήσει τη γονιμότητα κατά 40%.

  5. Ολόκληροι κόκκοι.

    Αντικαταστήστε όλα τα λευκά σας δημητριακά και ψωμιά με ολόκληρα σιτηρά και θα είστε σε θέση να διατηρήσετε την ινσουλίνη σας και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας ρυθμισμένα. Το ισορροπημένο σάκχαρο και η ινσουλίνη στο αίμα είναι σημαντικό για σχεδόν όλες τις ορμονικές και σωματικές σας λειτουργίες. Δεδομένου ότι οι ολόκληροι κόκκοι αφομοιώνονται καλύτερα από το σώμα σας, είναι σίγουρα υγιέστεροι και μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της γονιμότητάς σας, καθώς η ανισορροπία στο σάκχαρο εμποδίζει την ωορρηξία και τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

  6. Σολομός.

    Ο άγριος σολομός (καθώς και άλλα ψάρια) σας παρέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στη ρύθμιση της ροής του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα. Επιπλέον, επιλογές, όπως ο άγριος σολομός είναι χαμηλές σε υδράργυρο. Προσπαθήστε να τρώτε ένα πλούσιο σε ωμέγα-3 ψάρι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα σε αντικατάσταση των κόκκινων κρεάτων για βέλτιστη υγεία.

Φυσικά, είναι επίσης απαραίτητο να αποφύγετε τα trans λιπαρά που απαντώνται συχνά στα ψημένα και τηγανητά τρόφιμα. Ο καλύτερος κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι να φάτε μόνο καλά τρόφιμα που σας προσφέρουν θρεπτική αξία. Εάν ένα τρόφιμο δεν έχει να σας προσφέρει θρεπτικά συστατικά και μεταλλικά στοιχεία, τότε θα πρέπει να το αποφύγετε. Επιπλέον, η κατανάλωση υγιεινών τροφών θα γίνει πολύ πιο εύκολη από τη στιγμή που θα μείνετε έγκυος!

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares