Είναι Απαραίτητες οι Προγεννητικές Βιταμίνες; - Agnotis Blog
8011 141 141

Είναι Απαραίτητες οι Προγεννητικές Βιταμίνες;

Είναι Απαραίτητες οι Προγεννητικές Βιταμίνες;

Ναι, είναι απαραίτητες. Είναι δύσκολο να αποκτήσετε όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεστε εσείς και το μωρό σας, ακόμα κι αν τρώτε μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων του κρέατος, των γαλακτοκομικών προϊόντων, των φρούτων, των λαχανικών, των σιτηρών και των οσπρίων.

Οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν από τη λήψη προγεννητικού συμπληρώματος βιταμινών και ανόργανων ουσιών (κατά προτίμηση πριν προσπαθήσουν να συλλάβουν). Σκεφτείτε το ως ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τη σωστή ποσότητα ορισμένων βασικών θρεπτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η λήψη μιας προγεννητικής βιταμίνης είναι ακόμα πιο σημαντική για τις γυναίκες με διατροφικούς περιορισμούς, θέματα υγείας ή επιπλοκές εγκυμοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει γυναίκες που:

  • Είναι χορτοφάγοι.
  • Έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή άλλες δυσανεξίες σε τρόφιμα.
  • Είναι καπνίστριες.
  • Έχουν ορισμένες διαταραχές του αίματος.
  • Πάσχουν από κάποια διατροφική διαταραχή.
  • Πάσχουν από ορισμένες χρόνιες ασθένειες.
  • Έχουν προβεί σε χειρουργική επέμβαση bypass.
  • Κυοφορούν δίδυμα ή περισσότερα παιδιά.

Τι υπάρχει σε ένα προγεννητικό συμπλήρωμα που δεν μπορούμε να πάρουμε από τα τρόφιμα;

Δύο κρίσιμα θρεπτικά συστατικά, το φολικό οξύ και ο σίδηρος, περιλαμβάνονται σχεδόν πάντοτε στις προγεννητικές βιταμίνες, επειδή οι περισσότερες έγκυες γυναίκες δεν λαμβάνουν αρκετά από αυτά μόνο από το φαγητό.

Φολικό οξύ

Η απόκτηση αυτής της βιταμίνης Β κατά το μήνα πριν από τη σύλληψη και πολύ νωρίς στην εγκυμοσύνη σας μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του μωρού σας για διάφορα προβλήματα έως και 70%. Η λήψη του φολικού οξέος μπορεί ακόμη να μειώσει τον κίνδυνο προεκλαμψίας.

Το σώμα σας απορροφά τη συνθετική μορφή του φολικού οξέος καλύτερα από τη φυσική που υπάρχει στο φαγητό, οπότε ακόμα και αν τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή, συνιστάται απαραιτήτως ένα συμπλήρωμα.

Σίδηρος

Οι περισσότεροι μέλλουσες μητέρες δεν παίρνουν αρκετό σίδηρο από τη διατροφή τους για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες του οργανισμού τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σιδηροπενική αναιμία. Η πρόληψη της αναιμίας λόγω έλλειψης σιδήρου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού, χαμηλού βάρους γέννησης και βρεφικής θνησιμότητας.

 

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares