Έρευνα αποδεικνύει πως τα Μωρά Αναγνωρίζουν Πρόσωπα πριν Γεννηθούν! - Agnotis Blog
8011 141 141

Έρευνα αποδεικνύει πως τα Μωρά Αναγνωρίζουν Πρόσωπα πριν Γεννηθούν!

Νέα έρευνα αποδεικνύει ότι τα μωρά αναγνωρίζουν τα πρόσωπα πριν καν γεννηθούν!

Απίθανες κινούμενες εικόνες εμβρύων πριν από τη γέννα αποδεικνύουν οτι μπορούν να στρέψουν το κεφάλι τους για να κοιτάξουν σχήματα που μοιάζουν με ανθρώπινα πρόσωπα. Όταν όμως βλέπουν ένα απλό σχήμα, απλά το αγνοούν, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο του  Lancaster .

Οι έρευνες δείχνουν οτι  ένα μωρό φαίνεται ότι έχει το ένστικτο να αναγνωρίζει τα χαρακτηριστικά ενός προσώπου και ότι οι αισθήσεις του μωρού έχουν αναπτυχθεί βοηθώντας έτσι τους γονείς να επικοινωνούν μαζί του από τη μήτρα ακόμη!

Ο καθηγητής Vincent Reid, ψυχολόγος στο πανεπιστήμιο του  Lancaster είναι ο επικεφαλής της έρευνας και δήλωσ:

«Τα έμβρυα στο τρίτο τρίμηνο αναζητούν πληροφορίες. Στην μελέτη μας είδαμε ότι έστρεφαν τα κεφαλάκια τους αναζητώντας το ερέθισμα που έμοιαζε με πρόσωπο. Αυτό σημαίνει οτι συμμετέχουν ενεργά και επικοινωνούν με το περιβάλλον.  Στο τρίτο τρίμηνο το έμβρυο ακούει πολύ καλά. Για αυτό θα ενθάρρυνα τους μελλοντικούς γονείς να διαβάζουν δυνατά βιβλία ο ένας στον άλλο. Θα τους βοηθήσει να δεθούν και μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο».

Οι έρευνες έγιναν με τη βοήθεια φωτεινών κουκίδων που έμοιαζαν με μύτη και μάτια ενός ανθρώπινου προσώπου. Έγινε σε 39 εγκύους που ήταν στην 34η εβδομάδα κύησης (8ο μήνα)

Επίσης αποδείχθηκε οτι τα έμβρυα γύριζαν μόνο όταν έβλεπαν τα συγκεκριμένα σχήματα καθώς όταν άναβαν φωτάκια που έφτιαχναν τυχαία σχήματα, τα έμβρυα έμεναν αδιάφορα.

Έμβρυο αναγνωρίζει Πρόσωπα

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Current Biology  και ο Dr Reid προσθέτει: «Τα έμβρυα έχουν πολύ θολή όραση και στη μήτρα έχουν μηδαμινή δυνατότητα να εστιάσουν σε ένα σημείο. Επομένως γνωρίζουμε ότι τα βλέπουν όλα θολά. Επίσης, οι μέλλουσες μαμάδες θα πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση της κοιλιάς τους (και κατ επέκταση του εμβρύου) στο φως , καθώς υπάρχει η πιθανότητα να βλάψουν την όραση του.

 

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares