Είναι Φυσιολογικό που το Μωρό μου Θηλάζει Μόνο για Λίγα Λεπτά; 
8011 141 141

Είναι Φυσιολογικό που το Μωρό μου Θηλάζει Μόνο για Λίγα Λεπτά; 

Είναι φυσιολογικό που το μωρό μου θηλάζει μόνο για λίγα λεπτά κάθε φορά;

Ναι, ο σύντομος θηλασμός είναι απόλυτα φυσιολογικός  και απόλυτα αποδεκτός –  εκτός αν το μωρό σας έχει πρόβλημα να πάρει βάρος.

«Εφ ‘όσον το μωρό σας μεγαλώνει καλά, είναι εντάξει αν θέλει μόνο να θηλάσει για δύο λεπτά», λέει η παιδίατρος Tanya Remer Altmann.

«Ορισμένα μωρά λατρεύουν τα σνακ – θηλάζουν για ένα λεπτό ή δύο, κάνουν ένα διάλειμμα και μετά επιστρέφουν«, λέει η Altmann. «Άλλα μωρά μπορούν να αποστραγγίσουν το μαστό σε δύο λεπτά και να ικανοποιηθούν για λίγες ώρες. Εξαρτάται από το πόσο γάλα έχετε και από τον χαρακτήρα του μωρού».

Εάν το νεογέννητο μωρό κοιμάται στο στήθος μετά από λίγα μόνο λεπτά θηλασμού, είναι καλή ιδέα να το ξυπνήσετε, ώστε να μπορεί να έχει μια πλήρη σίτιση – και να φτάσει στο πιο λιπαρό, πιο ικανοποιητικό γάλα που έρχεται προς το τέλος μιας σίτισης. Για να κρατήσετε το μωρό σας ξύπνιο και να τρώει, αγγίξτε απαλά τα πόδια του ή αγγίξτε το στο πρόσωπό του. Ή, όπως προτείνει η Altmann, αφήστε το μωράκι σας μόνο με την πάνα πριν από ττο φαγητό. Η ζέστη προκαλεί υπνηλία, οπότε έτσι θα το επιτρέψετε από το να αρχίσει άμεσα τα όνειρα.

Πρέπει να ξέρετε οτι η αποτελεσματικότητα της διατροφής του μωρού αποδεικνύεται από την αύξηση του βάρους του. Ο γιατρός του μωρού σς θα σας ενημερώσει σχετικά με όσα πρέπει να προσέχετε.

Η Altmann λέει ότι δεν υπάρχει κανένα κακό σε ένα μεγαλύτερο μωρό που θέλει να συνεχίζει να «τρώει σνακ» – όσο η μητέρα είναι δεν έχει πρόβλημα με αυτό και ταιριάζει με το πρόγραμμά της. Μπορεί να είναι δύσκολο να ικανοποιήσετε τις ανάγκες ενός μωρού που θηλάζει τόσο συχνά επειδή οι περίοδοι θηλασμού θα είναι πιο συχνές.

Αν αυτό ισχύει για εσάς, η Altmann σας συμβουλεύει να ενθαρρύνετε το μωρό σας να επιμηκύνει το θηλασμό ανυψώνοντας την πλάτη του στο στήθος σας μόλις πάει να σταματήσει το θηλασμό – έτσι θα δείτε εάν θα συνεχίσει να τρώει.

Η Altmann σας υπενθυμίζει: «Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται ένα μωρό είναι ένα ρέψιμο για να μπορέσει να συνεχίζει να θηλάζει!»

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares