Καλοκαιρινή Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να την Απολαύσετε!
8011 141 141

Καλοκαιρινή Εγκυμοσύνη: Συμβουλές για να την Απολαύσετε!

Καλοκαιρινή Εγκυμοσύνη; Μερικές Βασικές Συμβουλές για να την Απολαύσετε!

Το καλοκαίρι είναι για πολλές γυναίκες μια αγαπημένη εποχή του χρόνου! Ήδη από το τέλος του χειμώνα αναζητούν τη θερμότητα και τον ήλιο και όλη τη διασκέδαση που έρχεται με τη ζεστή αυτή εποχή. Στην εγκυμοσύνη, βέβαια, τα πράγματα αλλάζουν. Ξαφνικά, φέρετε και φροντίζετε για ένα επιπλέον μικρό άτομο μέσα σε σας, και οι υψηλές θερμοκρασίες φαίνεται να αποτελούν πια για σας μια ανυπόφορη κατάσταση. Πολλές έγκυες γυναίκες θέλουν απλά να κλειστούν μέσα στο σπίτι με τον κλιματισμό να δουλεύει στο φουλ!
Είναι, επίσης, σημαντικό να παραμείνετε ασφαλείς. Η αφυδάτωση, η εξάντληση θερμότητας και η ηλιακή ακτινοβολία αποτελούν πραγματικές απειλές γι’ αυτό και πρέπει να είστε προσεκτικές κατά την εγκυμοσύνη και αυτές οι 14 συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλοκαιρινή σας εγκυμοσύνη τόσο ασφαλή όσο και απολαυστική!

 

Συμβουλή # 1:
Πρώτα απ’ όλα προσπαθήστε να μειώσετε την πρόσληψη του νατρίου σας

Η μείωση της ποσότητας αλατιού που τρώτε θα μειώσει με τη σειρά της το πρήξιμο. Προσέξτε, όμως, να μην εξαλείφετε εντελώς το αλάτι από τη διατροφή σας, επειδή περιέχει ιώδιο, ένα ζωτικής σημασίας μέταλλο για την ανάπτυξη ενός υγιούς μωρού. Οπότε, αλάτι ναι, αλλά με μέτρο!

Συμβουλή # 2:
Κρατήστε τα πόδια σας ανυψωμένα για όσο το δυνατόν περισσότερο

Ένα μπόνους από αυτό είναι ότι μπορείτε να χαλαρώσετε σε μια άνετη καρέκλα, η οποία είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νικήσετε τη ζέστη του καλοκαιριού.

Συμβουλή # 3:
Βγάλτε τα δαχτυλίδια σας

Δυστυχώς, τα δάχτυλά σας πρόκειται να είναι ένα από τα πρώτα μέρη που αρχίζουν να πρήζονται, και μόλις παρατηρήσετε ότι αρχίζουν να συμβαίνουν, να τα αφαιρέσετε.

Συμβουλή # 4:
Βρείτε το σωστό παπούτσι

Οι σαγιονάρες μπορεί να φανούν σαν μια προφανής κίνηση, αλλά πραγματικά δεν συνιστώνται. Αντ’ αυτών, πάρτε ένα καλό ζευγάρι σανδάλια με στήριξη στην καμάρα ή ακόμη καλύτερα ένα ζευγάρι ανατομικά ή αθλητικά παπούτσια.

Συμβουλή # 5:
Το να πάτε για μια βουτιά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να κερδίσετε τη ζέστη του καλοκαιριού

Είναι απολύτως ασφαλές να το κάνετε όταν είστε έγκυος, αρκεί να πάρετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον ήλιο και την αφυδάτωση. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι η ύπαρξη στο νερό θα σας κάνει να νιώσετε χωρίς βαρύτητα και να μειώσετε την πίεση στο ισχιακό νεύρο, το οποίο είναι σπουδαίο αναλγητικό για τα πονεμένα σας πόδια.

Συμβουλή # 6:
Μείνετε ενυδατωμένες

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό ακόμα και αν δεν είστε έγκυος, αλλά όταν έχετε ένα μωρό, είναι κάτι που πρέπει πάντα να έχετε κατά νου. Πάντα σιγουρευτείτε ότι λαμβάνετε αρκετά υγρά: συνιστάται να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα, συν ένα για κάθε ώρα που βρίσκεστε εκτεθειμένες στη ζέστη του καλοκαιριού. Κουβαλάτε πάντοτε ένα μπουκάλι δροσερό νερό μαζί σας σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το προμηθευτείτε άμεσα κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι.

Συμβουλή # 7:
Τα υγρά μαντιλάκια μπορούν πραγματικά να σας βοηθήσουν να δροσιστείτε

Βάλτε ένα στο λαιμό ή στο μέτωπό σας και θα αισθανθείτε αμέσως πολύ καλύτερα, καθώς θα σας κάνει να σταματήσετε την εφίδρωση.

Συμβουλή # 8:
Τα εμπορικά κέντρα είναι συνήθως κλιματιζόμενα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών

Γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά άνετα και σας δίνουν, επίσης, την ευκαιρία να κάνετε τις απαραίτητες αγορές των βρεφικών ειδών.

Συμβουλή # 9:
Φοράτε ελαφρύ ρουχισμό

Εάν πρόκειται να έχετε μια θερινή εγκυμοσύνη, προμηθευτείτε άνετα βαμβακερά ρούχα που «αναπνέουν» αποτρέποντας την εφίδρωσή σας.

Συμβουλή # 10:
Προγραμματίστε τις εξωτερικές σας δουλειές.

Ο καλοκαιρινός ήλιος είναι πιο ανεκτός πριν από το μεσημέρι, οπότε αν έχετε πράγματα να κάνετε εκείνη την ημέρα, να τα κάνετε όσο το δυνατόν νωρίτερα κατά τις πρωινές ώρες.

Συμβουλή # 11:
Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι με δροσερό νερό.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγο κρύο νερό σε ένα μπουκάλι και να ψεκαστείτε από μακριά! Θα εκπλαγείτε με το πόσο αναζωογονητικό είναι. Αν προτιμάτε, μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικά από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια στο νερό για να σας δώσει ένα ωραίο άρωμα.
Μένετε προστατευμένες από τον ήλιο.

Συμβουλή # 12:
Αποκτήστε ένα καλό αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας 

Ανανεώνετε το συχνά!

Συμβουλή # 13:
Φορέστε γυαλιά ηλίου

Ο ήλιος είναι επιζήμιος για τα μάτια και τα γυαλιά ηλίου είναι ο καλύτερος τρόπος για να τον αποφύγετε. Αν φοράτε είδη γυαλιά οράσεως μπορείτε να αγοράσετε γυαλιά ηλίου με τους βαθμούς σας ώστε να μην χρειάζεστε τα γυαλιά οράσεως όταν βγαίνετε από το σπίτι και, ταυτόχρονα, να είστε προστατευμένες από τις ακτίνες του ηλίου.

Συμβουλή # 14:
Μείνετε στη σκιά

Μπορείτε να πάρετε μια ομπρέλα για τις εξορμήσεις σας στην παραλία. Ο ήλιος είναι ιδιαίτερα δυσάρεστος αν βρίσκεστε στην άμμο!

Συνοψίζοντας.

Αν και η ζέστη μπορεί να είναι βάναυση κάποιες μέρες του καλοκαιριού, αρκεί να προσέχετε να μένετε καλά ενυδατωμένες και δροσερές.

Και θυμηθείτε: εάν η ζέστη σας φαίνεται ακόμη ανυπόφορη, είναι απολύτως κατανοητό να μένετε σε κλειστούς χώρους κατά τη διάρκεια της ημέρας! Η ασφάλεια και η άνεσή σας είναι η νούμερο 1 συμβουλή μας, οπότε μην αισθάνεστε άσχημα εάν το χρειάζεστε.

 

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares