Τα μυστικά της γιαγιάς για καθάρισμα. Αποτελεσματικά ή όχι;
8011 141 141

Τα μυστικά της γιαγιάς για καθάρισμα. Αποτελεσματικά ή όχι;

Τα μυστικά της γιαγιάς για καθάρισμα. Αποτελεσματικά ή όχι;

Οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουμε να καθαρίζουμε βλέποντας και ακούγοντας τη μαμά και τη γιαγιά μας. Κάποια από τα μυστικά που μας έμαθαν ισχύουν και δουλεύουν κανονικά, ενώ κάποια άλλα όχι.

Ας τα δούμε!

  • Βάλε λακ στις κουρτίνες (στην κορυφή) για να «πέφτουν» σωστά

Δεν ωφελεί σε τίποτα κάτι τέτοιο. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κάνετε τις κουρτίνες σας να κολλάνε και να είναι βρώμικες.

  • Καθάρισε τα τζάμια με εφημερίδα

Μολονότι ακόμα και σήμερα το κάνουν πολλές νοικοκυρές αυτό, η αλήθεια είναι ότι μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Ειδικά τις ζεστές μέρες, το μελάνι της εφημερίδας μπορεί να λιώσει και να προκαλέσει βρομιές στα τζάμια, αντί να τα καθαρίζει.

  • Χρησιμοποίησε αλάτι όταν πλένεις τα ρούχα για ν αποφύγεις το ξεθώριασμα

Μάλλον έχετε ακούσει πολλές φορές οτι πρέπει να μουλιάζετε τα ρούχα στο αλάτι για να αποφύγετε το ξεθώριασμα. Κι όμως, δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, καθώς το ξεθώριασμα οφείλεται σε κακή ποιότητα χρωμάτων και κλωστών!

  • Φρεσκάρετε τα πατώματα με μαγειρική σόδα

Είναι αποτελεσματικό! Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό προϊόν που απορροφά τις μυρωδιές και καθαρίζει αποτελεσματικά! Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας στον κουβά με το νερό, σφουγγαρίστε και αφήστε να στεγνώσει!

  • Γυαλίστε τα ασημικά με οδοντόπαστα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτελεσματικό! Με λίγη οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα, ή σε μια μαλακή πετσέτα, τρίψτε απαλά και ξεπλύνετε με σκέτο νερό. Θα λάμψουν!

  • Αφαιρέστε τις κόλλες με ελαιόλαδο

Την επόμενη φορά που το παιδί σας θα θέλει να βάλει αυτοκόλλητα στην ντουλάπα του αφήστε το!  Όταν θελήσετε να τα βγάλετε τρίψτε με ελαιόλαδο την επιφάνεια και θα φύγουν αμέσως!

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares