Είναι Φυσιολογικό που δεν Μοιάζω ακόμα Έγκυος; 
8011 141 141

Είναι φυσιολογικό που δεν μοιάζω ακόμα έγκυος; 

Το στρες και ο φόβος μπορεί να προκαλέσουν αποβολή. Αλήθεια ή Μύθος;

Ναι, πιθανότατα. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που υποτίθεται ότι στις μητέρες αρχίζει  να φαίνεται η κοιλίτσα τους, γιατί κάθε γυναίκα είναι διαφορετική.

Όσο ο γιατρός σας λέει ότι το μωρό σας αναπτύσσεται σωστά και παίρνει βάρος, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Στις γυναίκες που περνούν την πρώτη τους εγκυμοσύνη η κοιλίτσα τους εμφανίζεται αργότερα, επειδή οι μύες τους δεν έχουν τεντωθεί από προηγούμενη εγκυμοσύνη. Και οι γυναίκες που είναι ψηλές ή έχουν μακρύ κορμό μπορεί να έχουν μικρότερη κοιλίτσα, επειδή έχουν περισσότερο χώρο για να χωρέσει το μωρό, κατά μήκος. Η θέση του μωρού σας στη μήτρα σας μπορεί επίσης να αλλάξει την εμφάνιση της κοιλιάς σας.

Ο γιατρός ή η μαία σας θα χρησιμοποιήσουν διάφορες μετρήσεις – όχι την εμφάνισή σας – για να βεβαιωθούν ότι η ανάπτυξη του μωρού σας βρίσκεται σε καλό δρόμο. Στο πρώτο τρίμηνο, θα γίνει μια πυελική εξέταση για να αξιολογήσει το μέγεθος της αναπτυσσόμενης μήτρας σας, ή ένα υπερηχογράφημα για να δείτε πόσο μεγάλο είναι το μωρό σας.

Ξεκινώντας από περίπου την 20η εβδομάδα, θα μετρήσει και θα εντοπίσει το ύψος της βάσης σας – την απόσταση από το ηβικό οστό σας ως στην κορυφή της μήτρας σας – για να υπολογίσει το μέγεθος, το ρυθμό ανάπτυξης και τη θέση του μωρού σας. Σε συνδυασμό με το υπερηχογράφημα θα σας δοθεί μια ακόμα πιο συνολική εικόνα.

Εάν πραγματικά φαίνεστε πολύ μεγαλύτερη από το κανονικό για το στάδιο της εγκυμοσύνης σας, ο γιατρός ή η μαία σας θα ερευνήσουν για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει.

Οι γυναίκες που γίνονται για πρώτη φορά μαμάδες συνήθως αρχίζουν να παρατηρούν την εμφάνισης κοιλίτσας μεταξύ 12 και 16 εβδομάδων.

Στις πιο παχουλές γυναίκες χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φανεί η κοιλίτσα της εγκυμοσύνης.

Πάντως, σύμφωνα με τον Laurie Gregg, γυναικολόγο στο Sacramento της California, καμία γυναίκα δεν πιστεύει οτι έχει το σωστό μέγεθος κοιλιάς. «Όλες νομίζουν οτι θα έπρεπε να είχαν μικρότερη ή μεγαλύτερη κοιλιά!»

Επομένως, συνειδητοποιήστε οτι εφόσον ο γιατρός σας σας λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα, δεν έχετε κανέναν λόγο για να ανησυχείτε!

 

Ετικέτες:

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares