Εγκυμοσύνη και θάλασσα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε! - Agnotis Blog
8011 141 141

Εγκυμοσύνη και θάλασσα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Εγκυμοσύνη και θάλασσα: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα οφέλη της θάλασσας είναι αμέτρητα και οι ειδικοί συμφωνούν ότι η κολύμβηση κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης απλά επιβάλλεται!

Η κολύμβηση, αναμφισβήτητα, αποτελεί για όλους την καλύτερη σωματική άσκηση, αφού το νερό αποτρέπει τη μέση και τις αρθρώσεις μας να καταπονηθούν, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο του τραυματισμού. Είναι ικανή να γυμνάσει τους μυς όλου του σώματος μας. Παράλληλα, το ιώδιο βοηθά τους ρυθμούς του μεταβολισμού μας και την καύση του λίπους και των πρωτεϊνών.

Τα πολλαπλά οφέλη της κολύμβησης κατά την εγκυμοσύνη προσφέρουν σημαντική βοήθεια στην έγκυο γυναίκα, αφού μειώνει το σωματικό βάρος της εγκύου, περιορίζει τα πρηξίματα, την οσφυαλγία και μικραίνει τη διάρκεια του τοκετού. 

Τα αποτελέσματά της, ωστόσο, επεκτείνονται και στην ψυχολογική μας κατάσταση. Σκεφτείτε τη χαλάρωση και την ηρεμία και πείτε μας δεν είναι η εικόνα της θάλασσας η πρώτη που σάς ήρθε στο μυαλό;

Κάτι που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι το να κρατάτε την αναπνοή σας κάτω από το νερό είναι μια πολύ χρήσιμη άσκηση για να βελτιώσετε τις αναπνοές που θα σάς χρειαστούν κατά τον τοκετό.

Στο α΄τρίμηνο της εγκυμοσύνης, μπορείτε να κολυμπάτε με τον τρόπο που επιθυμείτε, ενώ στο β΄ και γ΄ τρίμηνο καλό θα είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το είδος της κολύμβησης που θα προτιμήσετε με σκοπό να σάς κατευθύνει πάνω στο θέμα των σωστών αναπνοών που θα σάς βοηθήσουν και αργότερα.

Η επιλογή της παραλίας είναι ένα θέμα στο οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία. Προτιμήστε όσες φέρουν τη «γαλάζια σημαία» ως ένδειξη για καθαρά νερά, καθώς οι μικροοργανισμοί που ελλοχεύουν πιθανόν να σάς οδηγήσουν σε προβλήματα που εκτείνονται από μια λοίμωξη του κατώτερου γεννητικού συστήματος μέχρι και τον πρόωρο τοκετό.

Υπάρχει, βέβαια, και η επιλογή να διαλέξετε για το μπάνιο σας μια πισίνα. Τα τελευταία χρόνια, το βλαβερό χλώριο στο νερό ως μέσο απολύμανσης έχει αντικατασταθεί από άλλες πιο φιλικές στον άνθρωπο και το περιβάλλον μεθόδους.

Σημαντικό είναι να αποφεύγετε να κολυμπάτε σε κρύο ή παγωμένο νερό το οποίο μπορεί να προκαλέσει συστολές στη μήτρα και να αλλάζετε το μαγιό σας αμέσως μόλις βγείτε από τη θάλασσα ή την πισίνα, ώστε να μην υπάρχει υπερβολική υγρασία στις περιοχές των γεννητικών σας οργάνων. Φοράτε πάντα βαμβακερά εσώρουχα.

Σε περίπτωση που νιώσετε οτιδήποτε ασυνήθιστο, όπως κνησμό, ευαισθησία, πόνο, συχνοουρία, τσούξιμο, ενημερώστε άμεσα το γιατρό σας και ακολουθήστε τη θεραπευτική αγωγή που θα σάς συστήσει.

Η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη για όλους ανεξαιρέτως. Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που θα ανανεώνετε τακτικά, αλλά σε κάθε περίπτωση αποφύγετε τον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες (12:00-15:00), καθώς όσο αντηλιακό κι αν φορέσετε εκείνες τις ώρες το δέρμα σας απορροφά μεγάλη ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας.

Τώρα, λοιπόν, είστε έτοιμες να απολαύσετε τις μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές σας στη θάλασσα!

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares