Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κοιμάμαι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης; - Agnotis Blog
8011 141 141

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να κοιμάμαι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Ύπνος Ανάσκελα κατά την εγκυμοσύνη

Είναι ασφαλές να κοιμάμαι ανάσκελα κατά την εγκυμοσύνη;

Εάν συνήθως κοιμάστε ανάσκελα, είναι ασφαλές να συνεχίσετε να το κάνετε κατά το πρώτο τρίμηνο. Αλλά καθώς η μήτρα σας βαραίνει κατά τα μέσα της εγκυμοσύνης, είναι καλύτερο να επιλέξετε άλλη θέση.

Όταν ξαπλώνετε με την πλάτη σας, το βάρος της μήτρας σας πιέζει την κύρια φλέβα που επιστρέφει αίμα από το κάτω μέρος του σώματός σας στην καρδιά σας. Ξαπλωμένη στην πλάτη σας για μεγάλο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να σας κάνει να νιώσετε ζάλη. Θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τη ροή του αίματος και των θρεπτικών ουσιών στον πλακούντα και στο αναπτυσσόμενο μωρό σας.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα πρόβλημα, εάν έχετε κάποιο πρόβλημα, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση ή ο διαβήτης που επηρεάζει την ποσότητα οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών που λαμβάνει το μωρό σας.

Προσπαθήστε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να κοιμάστε στο πλάι ή να καθίστε στηριγμένη. Αν κοιμάστε στο πλάι, βάλτε ένα μαξιλάρι πίσω από την πλάτη ή μπροστά από το στήθος σας, ώστε να μπορείτε να ακουμπήσετε προς τα πίσω ή προς τα εμπρός. Ένα μαξιλάρι μεταξύ των ποδιών σας μπορεί, επίσης, να σας βοηθήσει να κάνετε τον ύπνο στο πλάι πιο άνετο.

Μην ανησυχείτε αν κοιμάστε στο πλάι και ξυπνάτε ανάσκελα. Μπορεί να συμβεί συνεχώς και δεν έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του μωρού σας. Απλά μετατοπίστε τη θέση σας και ξανακοιμηθείτε.

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares