Είναι Φυσιολογικό να Μοιάζω Περισσότερο Έγκυος απ' ότι Είμαι; 
8011 141 141

Είναι Φυσιολογικό να Μοιάζω Περισσότερο Έγκυος απ’ ότι Είμαι; 

Είναι φυσιολογικό που μοιάζω περισσότερο έγκυος απ' ότι είμαι;

Ναι, πιθανότατα.

Δεν υπάρχει φόρμουλα ενιαίου μεγέθους για τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες μοιάζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, λέει ο George Macones, επικεφαλής του τμήματος μαιευτικής και γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις.

Ένας αριθμός παραγόντων – όπως η θέση του μωρού στη μήτρα σας, πόσο ψηλή είστε, αν έχετε δίδυμα και εάν ήσασταν έγκυος στο παρελθόν – μπορεί να επηρεάσει πότε και πόσο η εγκυμοσύνη σας φαίνεται.

Στις πιο κοντές γυναίκες, και εκείνες που έχουν βραχείς κνήμες, η εγκυμοσύνη τείνει να φαίνεται περισσότερο την εγκυμοσύνη επειδή υπάρχει λιγότερος κάθετος χώρος για το μωρό τους.

Επίσης, στις γυναίκες που ήταν έγκυες και στο παρελθόν η εγκυμοσύνη φαίνεται νωρίτερα σε σχέση με τις πρωτότοκες γυναίκες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κοιλιακοί μύες τους έχουν τεντωθεί από την πρώτη τους εγκυμοσύνη, λέει ο Laurie Gregg, ένας γυναικολόγος στο Σακραμέντο, Καλιφόρνια.

Και, όπως λέει ο Macones, «Ένα μωρό σε μια περίεργη θέση [στη μήτρα] μπορεί να κάνει μια γυναίκα να φαίνεται πολύ μεγαλύτερη.»

Ο γιατρός ή η μαία σας θα χρησιμοποιήσουν διάφορες μετρήσεις – όχι την εμφάνισή σας – για να βεβαιωθούν ότι η ανάπτυξη του μωρού σας βρίσκεται σε καλό δρόμο. Στο πρώτο τρίμηνο, θα γίνει μια πυελική εξέταση για να αξιολογήσει το μέγεθος της αναπτυσσόμενης μήτρας σας, ή ένα υπερηχογράφημα για να δείτε πόσο μεγάλο είναι το μωρό σας.

Ξεκινώντας σε περίπου 20 εβδομάδες, ο γιατρός θα μετρήσει και θα εντοπίσει το ύψος της βάσης σας – την απόσταση από το ηβικό οστό σας μέχρι την κορυφή της μήτρας σας – για να υπολογίσετε το μέγεθος, το ρυθμό ανάπτυξης και τη θέση του μωρού σας.

Εάν πραγματικά φαίνεστε πολύ μεγαλύτερη από το κανονικό για το στάδιο της εγκυμοσύνης σας, ο γιατρός ή η μαία σας θα το ερευνήσουν για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει.

Οι γυναίκες που γίνονται για πρώτη φορά μαμάδες συνήθως αρχίζουν να παρατηρούν την εμφάνισης κοιλίτσας μεταξύ 12 και 16 εβδομάδων.

Η αύξηση του σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να κάνει τις μαμάδες να μοιάζουν πιο έγκυες απ ‘ότι είναι πραγματικά, αν και οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας χρειάζονται μερικές φορές περισσότερο χρόνο για να γίνει εμφανής η κοιλίτσα.

Εάν σας ενοχλούν τα σχόλια για το πόσο «τεράστια» φαίνεστε, προσπαθήστε να το συνηθίσετε. Να θυμάστε οτι υπάρχουν μητέρες που παρακαλάνε να φανεί η κοιλίτσα τους!

Επιπλέον, όσο ο γιατρός σας διαβεβαιώνει οτι όλα είναι εντάξει, δεν έχει σημασία το μέγεθος της κοιλιάς σας!

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares