Είναι αρκετό το Πλύσιμο των Χεριών πριν την επαφή με το βρέφος; - Agnotis Blog
8011 141 141

Είναι αρκετό το Πλύσιμο των Χεριών πριν την επαφή με το βρέφος;

Είναι αρκετό το πλύσιμο των χεριών πριν την επαφή με το βρέφος;

To πλύσιμο των χεριών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε τα μικρόβια μακριά από το μωρό σας ! Ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του, καλό θα ήταν και εσείς η ίδια να πλένετε τα χέρια σας πριν το ταΐσετε, το αλλάξετε και γενικά πριν το αγγίξετε. Μπορεί να είναι χρονοβόρο και να το ξεχνάτε, αλλά καλό είναι όποτε μπορείτε και βρίσκετε χρόνο να το κάνετε.

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα παιδιά (αδέρφια και μικρούς συγγενείς) διδάξετε τους να πλένουν τα χέρια τους για όση ώρα διαρκεί μια διπλή επανάληψη από το τραγουδάκι «Happy Birthday to You.»

Αν κάποιος έχει ίωση ή κρύωμα αποφύγετε να του δώσετε το μωρό σας ακόμα κι αν πλένει τα χέρια του.

Όσον αφορά τους επισκέπτες, θα πρέπει να γίνετε αυστηρή για χάρη του μωρού σας. Κανείς δεν πιάνει το μωρό αν δεν πλένει τα χέρια του, ακόμα κι αν πρόκειται για τη γιαγιά που κινείται με δυσκολία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθετε άσχημα για την αυστηρότητα που θα έχετε, άλλωστε μιλάμε για το καλό του μωρού σας.

Σε μερικές περιπτώσεις βολεύει όταν αναθέτουμε στα μεγάλα αδερφάκια την ευθύνη να δείχνουν στους επισκέπτες που είναι το μπάνιο και που θα βρουν καθαρή πετσέτα για τα χέρια τους.

Σε περίπτωση που οι επισκέπτες αρνούνται να πλένουν τα χέρια τους και εσείς αισθάνεστε άσχημα για να τους πείτε κάτι, μπορείτε να τους ζητήσετε να χρησιμοποιήσουν ένα αντισηπτικό χεριών βασισμένο σε αλκοόλ.

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares