Η Επισκληρίδιος δεν Πιάνει σε Υπέρβαρες Γυναίκες. Αλήθεια ή Μύθος;
8011 141 141

Η Επισκληρίδιος δεν Πιάνει σε Υπέρβαρες Γυναίκες. Αλήθεια ή Μύθος;

Η Επισκληρίδιος δεν Πιάνει σε Υπέρβαρες Γυναίκες. Αλήθεια ή Μύθος;

Απαντά η Cornelia van der Ziel, γυναικολόγος

Το μέγεθός σας δεν έχει καμία σχέση με το πώς ανταποκρίνεστε στην επισκληρίδιο που χορηγείται κατά τη διάρκεια του τοκετού. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι η επισκληρίδιος δεν πιάνει τόσο καλά στις μεγαλύτερες γυναίκες.

Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι πιο δύσκολο να πάει το φάρμακο εκεί όπου πρέπει να πάει – αυτό μπορεί να επηρεάσει την ανακούφιση από τον πόνο. Μια μελέτη του Ηνωμένου Βασιλείου του 2005 δήλωσε ότι η επισκληρίδιος είναι συχνότερα «αναποτελεσματική» στις παχύσαρκες γυναίκες, λόγω του οτι συχνά ο αναισθησιολόγος δεν καταφέρνει να βάλει σωστά τη βελόνα στην σπονδυλική στήλη.

Μπορεί να είναι πιο δύσκολο για τον αναισθησιολόγο να τοποθετήσει την επισκληρίδιο αν δεν μπορεί να αισθανθεί την σπονδυλική στήλη τόσο εύκολα κάτω από επιπλέον λιπώδη ιστό, αλλά από τη στιγμή που η βελόνα μπει μέσα – και υπάρχουν διάφορα μήκη βελόνας για όλα τα μεγέθη των ασθενών – και το κατάλληλο φάρμακο έχει δοθεί, λειτουργεί εξίσου καλά με τις μικρότερες γυναίκες.

Εάν έχετε κάποιες ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα του αναισθησιολόγου σας να δουλέψει σε μεγαλύτερους ασθενείς, μιλήστε με τον γιατρό σας για να σας συστήσει έναν αναισθησιολόγο ο οποίος να έχει ανάλογη εμπειρία. 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares