Τα Παχουλά Μωρά είναι και πιο Υγιή; Αλήθεια ή Μύθος;
8011 141 141

Τα Παχουλά Μωρά είναι και πιο Υγιή; Αλήθεια ή Μύθος;

Είναι αλήθεια οτι τα παχουλά μωρά είναι και πιο υγιή;

Εξαρτάται τι ακριβώς εννοείτε με την έννοια “παχουλά μωρά”. Είναι φυσιολογικό για τα μωρά να είναι στρουμπουλά. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι τα μωρά που είναι παχύσαρκα (στο υψηλότερο σημείο των χαρτών μέτρησης για το βάρος ή τον Δείκτη Μάζας Σώματος) ή τα μωρά που κερδίζουν πολύ βάρος γρήγορα (όπως τα μωρά που ήταν ολιγοβαρή στη γέννηση αλλά στη συνέχεια πάχυναν πολύ γρήγορα) είναι πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκα αργότερα στη ζωή.

Οι παράγοντες αυτοί δεν είναι οι μόνοι που επηρεάζουν την πιθανότητα παιδικής παχυσαρκίας. Σε μια βρετανική μελέτη με περισσότερα από 8.000 παιδιά, οι ερευνητές βρήκαν διάφορους παράγοντες που αύξησαν την πιθανότητα ενός παιδιού να γίνει παχύσαρκο στην ηλικία των 7.

Αυτοί είναι οι εξής:

  • Υψηλός ΔΜΣ
  • γρήγορη αύξηση βάρους
  • παχύσαρκοι γονείς όταν ήταν παιδιά
  • η παρακολούθηση τηλεόρασης για περισσότερες από 8 ώρες την εβδομάδα στην ηλικία των 3 ετών
  • λιγότερο από 10,5 ώρες ύπνου ημερησίως.

Περισσότερα βρέφη είναι υπέρβαρα σήμερα από ό, τι πριν από 20 χρόνια – από 3% έως 6% για βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών και από από 6% έως 10% για παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών. Οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι οι έγκαιρες διατροφικές συνήθειες είναι ζωτικής σημασίας για την καθιέρωση και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους αργότερα στη ζωή.

Ακόμα και αν το μωρό σας δεν είναι παχουλό, είναι ζωτικής σημασίας να τρέφεται με υγιεινά τρόφιμα για να μεγαλώσει σωστά. Ποτέ μην βάζετε το μωρό σας σε δίαιτα εκτός αν είναι υπό τις οδηγίες γιατρού!

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares