Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Ξεκινήσετε μια Δίαιτα; - Agnotis Blog
8011 141 141

Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Ξεκινήσετε μια Δίαιτα;

Τι Πρέπει να Προσέξετε πριν Ξεκινήσετε μια Δίαιτα;

Είναι σχεδόν αδύνατο να συμβαδίσετε με όλες τις διαφορετικές δίαιτες που εμφανίζονται και εξαφανίζονται από το φως της δημοσιότητας κάθε μήνα και παρακολουθώντας πολλούς γκουρού υγιεινής διατροφής στο Instagram και το YouTube μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει διάκριση ανάμεσα στις έγκυρες διατροφικές συμβουλές και τις ψευδείς πολλά υποσχόμενα δίαιτες . Εδώ είναι έξι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε σχέδιο απώλειας βάρους για να προσδιορίσετε αν θα είναι αποτελεσματικό και, κυρίως, ασφαλές για εσάς!

Παρέχει αρκετές θερμίδες (kcals);

Η μέση ημερήσια ποσότητα θερμίδων που χρειαζόμαστε είναι 2.500 kcal για τους άνδρες και 2.000 kcal για τις γυναίκες, αλλά όταν κάνετε δίαιτα, θα χρειαστεί να μειώσετε την ενεργειακή σας πρόσληψη για να κάψετε περισσότερο από ό, τι καταναλώνετε.

Ο διατροφολόγος Kerry Torrens λέει: «Ένας γενικός κανόνας είναι να επιδιώξετε την απώλεια λίπους κατά 0,5 κιλό την εβδομάδα. Για να το πετύχετε αυτό, πρέπει να δημιουργήσετε ένα έλλειμμα 500 θερμίδων την ημέρα από το κανονικό πρόγραμμα διατροφής σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο με τις τροφές που καταναλώνετε, ώστε να καταλάβετε ακριβώς πόσο και τι τρώτε και πίνετε. »

Προσδιορίστε από πού μπορείτε να κόψετε τις παραπανίσιες θερμίδες. Ίσως τρώγοντας μικρότερες μερίδες ή παρακάμπτοντας σνακ όταν δεν είστε πεινασμένοι. Η εναλλαγή των τροφίμων που περιέχουν ζάχαρη και των αλκοολούχων ποτών με επιλογές άλλων χαμηλών θερμίδων είναι ένας καλός τρόπος για να μειώσετε την πρόσληψη παραπανίσιων θερμίδων χωρίς να αισθάνεστε πεινασμένοι.

Τα παιδιά, οι έφηβοι και οι έγκυες έχουν ειδικές θερμιδικές απαιτήσεις και θα πρέπει να επιβλέπονται από γιατρό όταν ξεκινούν κάποιο πλάνο διατροφής. Παρομοίως, όσοι έχουν μια διαγνωσμένη ιατρική κατάσταση θα πρέπει να απευθύνονται στον γιατρό τους πριν από την έναρξη ενός σχεδίου απώλειας βάρους.

Είναι ισορροπημένη;

Οι δίαιτες που ενθαρρύνουν την αποκοπή ή τον αυστηρό περιορισμό ολόκληρων ομάδων τροφίμων (π.χ. υδατάνθρακες) είναι πιθανό να είναι ασύμμετρες και δύσκολο να διατηρηθούν. Κάθε δίαιτα που προωθεί την κατανάλωση κυρίως ενός τύπου τροφής (όπως η διατροφή με σούπες λαχανικών) μπορεί επίσης να σας θέσει σε κίνδυνο διατροφικών ελλείψεων. Ενημερωθείτε για την ισορροπημένη διατροφή που πρέπει να ακολουθείτε είτε είστε άνδρας, γυναίκα, παιδί ή χορτοφάγος.

Είναι βιώσιμη;

Μπορείτε να παραμείνετε πιστοί στο σχέδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα; Τι συμβαίνει όταν η δίαιτα τελειώσει; Εάν δεν είναι κάτι που μπορεί να μπει στον τρόπο ζωής σας μόνιμα, είναι πιθανό να επιστρέψετε στις παλιές σας διατροφικές συνήθειες. Μπορείτε να κάνετε το σχέδιο να ταιριάζει σε σας; Εάν τρώτε έξω ή ταξιδεύετε πολύ για δουλειά, προσπαθήστε να σχεδιάσετε εκ των προτέρων πώς θα μπορούσατε να το ακολουθήσετε. Εάν ένα σχέδιο είναι πολύ άκαμπτο και συγκεκριμένο, δύσκολα θα μπορέσετε να το ακολουθήσετε μακροπρόθεσμα.

Έχει επιστημονική βάση;

Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσετε. Ο Kerry επισημαίνει «ακόμη και οι δίαιτες που αναπτύσσονται από εκπαιδευμένους ιατρούς δεν είναι χωρίς κριτική – η δίαιτα Atkins, για παράδειγμα, διατυπώθηκε από έναν Αμερικανό καρδιολόγο, ωστόσο προκάλεσε τεράστια κριτική και εξακολουθεί να προκαλεί. Για να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή θα πρέπει να αναζητήσετε τη βοήθεια ενός διαιτολόγου.»

Είναι ο τελικός στόχος ρεαλιστικός;

Οι δίαιτες που υπόσχονται άμεση απώλεια βάρους είναι απίθανο να το κάνουν και ακόμα και αν το πετύχουν, μπορεί να μην είναι καθόλου προς όφελός σας.«Ως γενικός κανόνας, μισό κιλό ως 2 κιλά το μέγιστο θεωρείται ασφαλές ποσό απώλειας βάρους ανά εβδομάδα», λέει ο Kerry. Είναι επίσης σημαντικό να επιδιώξετε ένα κατάλληλο στόχο βάρους- ακόμα κι αν χάσετε το βάρος αργά και λογικά, δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε να χάσετε πάρα πολλά και να βάλετε την υγεία σας σε μπελάδες. Υπολογίστε τον Δείκτη Μάζας του Σώματός σας (ΔΜΣ) και δείτε αν το βάρος-στόχος σας είναι υγιές για σας.

Είναι ασφαλής;

Ακριβώς επειδή οι φίλοι ή η οικογένεια είχαν επιτυχία με μια συγκεκριμένη διατροφή δεν σημαίνει ότι είναι η σωστή και για τη δική σας περίπτωση. Είναι πάντα σκόπιμο να δείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε ένα σχέδιο απώλειας βάρους, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εκείνους με υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένου οποιουδήποτε ιστορικού διαταραχών διατροφής.

 

Ετικέτες: , , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares