Οι Έγκυες Πηγαίνουν πιο Συχνά στην Τουαλέτα; Μύθος ή Αλήθεια;
8011 141 141

Οι Έγκυες Πηγαίνουν πιο Συχνά στην Τουαλέτα; Μύθος ή Αλήθεια;

Οι Έγκυες Πηγαίνουν πιο Συχνά στην Τουαλέτα; Μύθος ή Αλήθεια;

Ναι!

Ίσως έχετε παρατηρήσει μια πιο συχνή ανάγκη για ούρηση ακόμα και πριν συνειδητοποιήσετε ότι είστε έγκυος. Είναι ένα από τα πιο κοινά πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης, ξεκινώντας περίπου έξι εβδομάδες από το πρώτο τρίμηνο.

Λίγο μετά την εγκυμοσύνη σας, οι ορμονικές αλλαγές προκαλούν ταχύτερη ροή του αίματος στα νεφρά σας, γεμίζοντας την ουροδόχο κύστη πιο συχνά.

«Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο όγκος του αίματος στο σώμα σας αυξάνεται δραματικά»

λέει ο ουρογυναικολόγος Tristi Muir, διευθυντής του Κέντρου Πυελικής Υγείας και Συνέχειας στο Πανεπιστήμιο του Texas Medical Branch Galveston.

«Αυτό σημαίνει ότι τα νεφρά έχουν περισσότερο υγρό να επεξεργαστούν.«

Και καθώς η μήτρα σας μεγαλώνει για να φιλοξενήσει το μωρό σας, μπορεί να ασκήσει πίεση στην ουροδόχο κύστη σας, κάνοντάς σας να αισθάνεστε οτι η κύστη σας είναι περισσότερο γεμάτη από αυτή που είναι στην πραγματικότητα.

Ορισμένα βιβλία εγκυμοσύνης λένε ότι θα αρχίσετε να αισθάνεστε κάποια ανακούφιση νωρίς στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς η μήτρα σας μεγαλώνει πιο πέρα από τη λεκάνη σας, αλλά οι έρευνες δεν υποστηρίζουν αυτή την ιδέα. Το γεγονός είναι ότι μπορεί να μην νιώσετε καθόλου αυτό το υπέροχο διάλειμμα του δεύτερου τριμήνου.

Σε μια μελέτη στην οποία οι έγκυες γυναίκες μέτρησαν πόσες φορές και πόσο ουρούσαν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τόσο η συχνότητα όσο και ο όγκος αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης των γυναικών, χωρίς να υπάρχει καμία ανακούφιση στο δεύτερο τρίμηνο.

Ίσως παρατηρήσετε ότι πρέπει να ουρείτε πιο συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας ειδικότερα. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή όταν ξαπλώνετε, κάποια από τα υγρά που διατηρήσατε στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας επιστρέφει στην κυκλοφορία του αίματος και τελικά στην ουροδόχο κύστη.

Αν προσπαθείτε να αποφύγετε τις πολλές νυχτερινές βόλτες στην τουαλέτα, ο περιορισμός των υγρών πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει. Αλλά βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας: Εάν τα ούρα σας αρχίζουν να φαίνονται κίτρινα ή νεφελώδη, σημαίνει δεν πίνετε αρκετά. Το σώμα σας χρειάζεται νερό για να μεταφέρει θρεπτικά συστατικά σε εσάς και στο μωρό σας, να αναπληρώσετε το αμνιακό σας υγρό, να ξεπλύνετε τις τοξίνες και να απαλλαγείτε από βακτήρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.

Τέλος, μην αγνοείτε ποτέ την επιθυμία σας να ουρήσετε. Η κατακράτηση ούρων δίνει στα βακτήρια περισσότερο χρόνο για να ανθίσουν και να προκαλέσουν προβλήματα – οπότε όταν πρέπει να πάτε, να πηγαίνετε! 

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares