Είναι Αλήθεια οτι τα Βρέφη Γεννιούνται με την Ικανότητα να Κολυμπούν; 
8011 141 141

Είναι Αλήθεια οτι τα Βρέφη Γεννιούνται με την Ικανότητα να Κολυμπούν; 

Είναι αλήθεια οτι τα βρέφη γεννιούνται με την ικανότητα να κολυμπούν;

Όχι

Δεν είναι αλήθεια ότι τα μωρά γεννιούνται με την ικανότητα να κολυμπούν, αν και έχουν αντανακλαστικά που το κάνει να μοιάζει έτσι.

Ένα αντανακλαστικό που ονομάζεται βραδυκαρδιακή απόκριση κάνει τα μωρά να κρατούν την ανάσα και να ανοίγουν τα μάτια τους όταν βυθίζονται στο νερό, λέει ο Jeffrey Wagener, παιδιατρικός πνευμονολόγος στο Κολοράντο. (Οι γονείς μπορούν να προκαλέσουν την ίδια αντίδραση φυσώντας στο πρόσωπο του μωρού τους, μια απόκριση που εξαφανίζεται μετά από περίπου 6 μήνες.

Επίσης, μέχρι περίπου τον 6ο μήνα, τα μωρά που τοποθετούνται στο νερό μπρούμυτα κουνάνε αντανακλαστικά τα χέρια και τα πόδια τους σε μια κίνηση που μοιάζει με κολύμπι.

«Αυτά τα αντανακλαστικά δεν σημαίνουν ότι το μωρό μπορεί να κολυμπήσει»

λέει ο Wagener.

Τα μωρά δεν είναι αρκετά μεγάλα για να κρατήσουν την αναπνοή τους σκόπιμα ή αρκετά δυνατά ώστε να κρατήσουν το κεφάλι τους πάνω από το νερό. Εκτός από τον κίνδυνο πνιγμού, είναι επικίνδυνο για ένα βρέφος να καταπιεί μεγάλες ποσότητες νερού στην πισίνα.

Ακόμα, πολλά προγράμματα βρεφικής κολύμβησης βασίζονται σε αυτά τα αντανακλαστικά για να βοηθήσουν τα μωρά να «κολυμπούν». Ωστόσο, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) δεν συνιστά προγράμματα κολύμβησης για παιδιά ηλικίας κάτω του 1 έτους.

Μετά την ηλικία του 1 έτους, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προτείνει να ρωτήσετε το γιατρό του παιδιού σας για να μάθετε εάν το μωρό σας είναι έτοιμο να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα κολύμβησης. Αν είναι, ρωτήστε το γιατρό να σας προτείνει τον καλύτερο τύπο προγράμματος για το αναπτυξιακό επίπεδο του παιδιού σας.

Ακόμα κι αν το μωρό σας δεν μπορεί να κολυμπήσει, μερικά βρέφη απολαμβάνουν πραγματικά να πιτσίλισμα στο νερό. Έτσι, μπορείτε να παίξετε στην πισίνα – απλά να κρατάτε πάντα το μωρό σας και να μην το αφήσετε καθόλου χωρίς επίβλεψη.

 

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares