Σε πόσο Καιρό μπορεί να βγει Έξω ένα Νεογέννητο Μωρό; - Agnotis Blog
8011 141 141

Σε πόσο Καιρό μπορεί να βγει Έξω ένα Νεογέννητο Μωρό;

Πότε μπορώ να βγω έξω με το νεογέννητο μωρό μου

Πολλοί γονείς ανησυχούν σχετικά με το πότε να βγάλουν έξω το μωρό τους. Στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, υπάρχει η παράδοση να μένει η λεχώνα με το νεογέννητο τουλάχιστον 40 μέρες μετά τον τοκετό μέσα στο σπίτι.

Στην πραγματικότητα όμως και από καθαρά ιατρικής άποψης, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να συμβαίνει αυτό.

Ο καθαρός αέρας και η αλλαγή του περιβάλλοντος βοηθάει πάρα πολύ τόσο την μαμά όσο και το μωρό. Αυτό που μπορεί να προκαλέσει κάποια ασθένεια στο μωρό είναι η συσχέτιση με άλλους ανθρώπους, και όχι οι περιβαλλοντικές συνθήκες!

Για να αποφύγετε την έκθεση του μωρού σε ανεπιθύμητα μικρόβια, ελαχιστοποιήστε τον χρόνο που περνάτε μέσα σε πλήθος κόσμου ή σε πολυσύχναστους δρόμους. Επίσης σιγουρευτείτε οτι κανείς δεν θα κρατήσει ή δεν θα αγγίξει το μωρό σας εάν δεν πλένει τα χέρια του πρώτα. Τέλος, κρατήστε αποστάσεις από όποιον γνωρίζετε οτι είναι άρρωστος.

Όσο το μωρό μεγαλώνει, θα ενδιαφέρεται για τον εξωτερικό χώρο, για τους ήχους, τη θέα και τις μυρωδιές. Προσπαθήστε να βρείτε την κατάλληλη ώρα για να πραγματοποιήσετε την βόλτα σας! Μετά από το φαγητό και την αλλαγή της πάνας είναι συνήθως η καταλληλότερη!

Το μωρό έχει ήδη φάει και κάνει την ανάγκη του, οπότε έχει χαλαρώσει. Έτσι μπορεί να κοιμηθεί και σε κάποιο σημείο της βόλτας σας! Μην ξεχνάτε φυσικά οτι κάθε παιδί είναι διαφορετικό και θα πρέπει να βρείτε τους ρυθμούς και τις προτιμήσεις του δικού σας παιδιού!

 

Εάν έχετε σκοπό να βγείτε για περισσότερο από μια ώρα μην ξεχάσετε να προετοιμαστείτε!

Εξτρά ρουχαλάκια, πάνες και φαγητό, εαν δεν θηλάζετε.

Μην ξεχνάτε αν ντύνετε το μωρό σας πάντα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες! Εάν φροντίσετε για όλα αυτά, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για να βγείτε βόλτα με το μωρό ας αμέσως μόλις νιώσετε εσείς έτοιμη!

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares