Ποιος είναι ο Λόγος που το Νεογέννητο Μωρό μου κλαίει τόσο πολύ;
8011 141 141

Ποιος είναι ο Λόγος που το Νεογέννητο Μωρό μου κλαίει τόσο πολύ;

Το κλάμα αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της ζωής του νεογέννητου. Κατά μέσο όρο τα νεογέννητα κλαίνε περίπου 2 ώρες την ημέρα. Από τη γέννα μέχρι και την 6η εβδομάδα της ζωής του, το κλάμα του νεογέννητου αυξάνεται σε περίπου 3 ώρες ημερησίως, ό,τι κι αν κάνετε!  Μετά την 6η εβδομάδα, σταδιακά μειώνεται στην 1 ώρα την ημέρα.

Μόλις συνηθίσετε τη ρουτίνα του μωρού σας και  αρχίσετε να κατανοείτε τις ανάγκες του, το μωρό θα είναι όλο και πιο ήσυχο. Θα πρέπει να θυμάστε όμως οτι το κλάμα είναι ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας των μωρών. Καλό είναι να βρίσκεστε πάντα δίπλα στο παιδί σας ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του και να μην το αφήνετε να κλαίει.

Η πρόταση μας: Τοποθετήστε το μωρό στο πορτ μπεμπε στο πάτωμα και στηρίξτε το κεφάλι του με μια κουβερτούλα ή με μια πάνα. Έτσι θα έχει καλύτερη θέα από το περιβάλλον. Εσείς θα πρέπει να κινήστε μέσα και έξω από το οπτικό του πεδίο, ενώ του μιλάτε συνεχώς. Με αυτόν τον τρόπο το μωρό σας θα καταλάβει οτι είτε βλέπει τη μαμά, είτε όχι, είναι ασφαλές και η μαμά πάντα θα γυρίζει , ακόμα κι αν λείψει για λίγο.

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares