Πως να Κοιμίσω το Μωρό μου; - Οδηγός Νέας Μαμάς
8011 141 141

Πως να Κοιμίσω το Μωρό μου; | Οδηγός Νέας Μαμάς

Πώς να κοιμίσετε το νεογέννητο μωράκι σας

Όταν το μωράκι σας είναι νεογέννητο, τρώει πολύ συχνά όλο το εικοσιτετράωρο και επομένως δεν υπάρχει ένα σταθερό ωράριο ύπνου.

Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αρχίσει το μωρό σας από νωρίς να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ ημέρας και νύχτας.

Επιχειρήστε σιγά-σιγά να εφαρμόσετε μία ρουτίνα ύπνου, ώστε να αρχίσει σταδιακά να σταθεροποιείται και το εσωτερικό ρολόι του μωρού σας.

Καθορίστε μία ώρα που το μωρό σας έχει κουραστεί, κάντε του μπάνιο, το οποίο το ηρεμεί και το χαλαρώνει, χαμηλώστε το φωτισμό και γενικά φροντίστε να του εξασφαλίσετε ένα ήσυχο περιβάλλον. Σβήστε την τηλεόραση, βάλτε του τις πιτζάμες και ετοιμάστε το για τον ύπνο.

Όταν όλα είναι έτοιμα για να πάει στο κρεβάτι του, ακουμπήστε το απαλά στην κούνια του, ακουμπώντας πρώτα το κορμάκι και μετά το κεφαλάκι του. Αν συμβεί το αντίστροφο, το μωράκι σας τρομάζει και ξυπνά.

Πολλά βρέφη αγαπούν την απαλή μουσική ή κάποιο ήχο που τα βοηθά να χαλαρώσουν και επομένως ένα ήρεμο νανούρισμα είναι το ιδανικό.

Πολλά μωράκια εκδηλώνουν την κούρασή τους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και γι’ αυτό είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ότι το μωρό σας μπορεί να γκρινιάζει, να κοιτάζει αδιάφορο ή να κοιμηθεί μόνο του.

Είναι όμως εξίσου σημαντικό να αντιληφθείτε εγκαίρως την ανάγκη του μωρού σας για ύπνο, γιατί αν το μωρό σας κουραστεί πολύ, τότε θα δυσκολευτείτε πολύ να το ησυχάσετε και να το κοιμίσετε.

Όσο μεγαλώνει το μωράκι σας, αρχίσει να κοιμάται μόνο του, οπότε αν οργανώσετε από νωρίς μία καθημερινή ρουτίνα ύπνου, τότε όλα θα είναι πιο εύκολα για σας και για εκείνο.

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares