Τρόποι Καθαρισμού Ματιών, Μύτης και Αυτιών ενός Βρέφους - Agnotis Blog
8011 141 141

Τρόποι Καθαρισμού Ματιών, Μύτης και Αυτιών ενός Βρέφους

Τρόποι Καθαρισμού Ματιών, Μύτης και Αυτιών ενός Βρέφους

Πολλοί γονείς προβληματίζονται για το πώς να καθαρίσουν το πρόσωπο του μωρού τους. Στην πραγματικότητα, ίσως είναι πιο απλό απ’ ό,τι φαντάζονται. Απαιτούνται απαλές κινήσεις και μεγαλύτερη προσοχή, αλλά είναι από αυτά που γρήγορα μαθαίνει κανείς.

Παρακάτω δίνονται συμβουλές για τον καθαρισμό των ματιών, της μύτης και των αυτιών του μωρού σας.

Πως να καθαρίσω τα Μάτια του

Χρησιμοποιήστε μια αποστειρωμένη γάζα ή βαμβάκι εμποτισμένο σε χλιαρό νερό. Σε κάθε μάτι χρησιμοποιούμε διαφορετική γάζα ή βαμβάκι. Σκουπίζουμε τα κλειστά μάτια του μωρού πάνω από το βλέφαρο με φορά από την εσωτερική γωνία του ματιού προς την εξωτερική. Καλό θα είναι ο καθαρισμός να γίνεται κάθε μέρα με σκοπό να καθαρίζονται τα μάτια από τσίμπλες που μπορεί να ενοχλούν το μωρό.

Πως να καθαρίσω τη Μύτη του

Για να καθαρίσουμε τη μύτη ενός μωρού χρησιμοποιούμε αμπούλες φυσιολογικού ορού. Ξαπλώνουμε το μωρό στο πλάι και πιέζουμε με προσοχή την αμπούλα να στάξει φυσιολογικό ορό μέσα στο ρουθούνι που είναι από την πάνω πλευρά. Σηκώνουμε το μωρό μας και κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα στην όλη διαδικασία δίνοντας στο μωρό χρόνο για να ηρεμήσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ξαπλώνοντας το μωρό στο άλλο πλάι και στάζοντας ορό από την αμπούλα στο άλλο ρουθούνι του. Μπορούμε αντί για την αμπούλα να χρησιμοποιήσουμε με την ίδια διαδικασία μια μικρή σύριγγα με φυσιολογικό ορό από την οποία θα έχουμε, φυσικά, αφαιρέσει τη βελόνα. Καλό θα είναι ο ορός που θα βάλουμε στο ένα ρουθούνι να κάνει τον κύκλο και να βγει από το άλλο ρουθούνι για να πετύχουμε ένα πολύ καλό καθαρισμό της μύτης.

Πως να καθαρίσω τα Αυτιά του

Για την καθαριότητα των αυτιών ενός μωρού, πρέπει να θυμάστε ότι δεν χρησιμοποιούμε ποτέ μπατονέτα. Μετά το μπάνιο, πρέπει να σκουπίζουμε προσεκτικά με μια πετσέτα τα αυτιά του μωρού αφαιρώντας την υγρασία. Αν δεν έχει προηγηθεί μπάνιο, τότε βρέξτε στη μια άκρη της μια απαλή καθαρή πετσέτα με λίγο χλιαρό νερό και σκουπίστε προσεκτικά και, τέλος, σκουπίστε τυχόν υγρασία με την άλλη άκρη της πετσέτας.

 

Ετικέτες: , , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares