Πόσο Γάλα χρειάζεται ένα Βρέφος τις Πρώτες Μέρες; - Agnotis Blog
8011 141 141

Πόσο Γάλα χρειάζεται ένα Βρέφος τις Πρώτες Μέρες;

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για μια νέα μαμά να αμφιβάλει για την παροχή γάλακτος και να διερωτηθεί αν κάνει αρκετό το γάλα της για να ικανοποιηθεί και να χορτάσει το μωρό της. Αλλά, αν και τα στήθη παράγουν μόνο μερικές σταγόνες πρωτόγαλα («πρώτο γάλα») τις ημέρες μετά τη γέννηση, αυτό το μητρικό γάλα είναι η τέλεια διατροφή για το μωρό σας. Το πρωτόγαλα είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και περιέχει υψηλή συγκέντρωση αντισωμάτων, βοηθώντας παράλληλα να καθαρίσει απαλά το έντερο του μωρού. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η παραγωγή γάλακτος – και αυτό που πραγματικά χρειάζεται το μωρό σας – μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε σιγουριά τις πρώτες αυτές μέρες. Αν δεν είστε βέβαιες ότι το μωρό σας χορταίνει, μπορείτε να αναρωτηθείτε:

Το μωρό σας θηλάζει συχνά;

Γενικά, ένα μωρό πρέπει να θηλάζει 8 έως 12 φορές σε 24ωρη βάση για τις πρώτες ημέρες ή και εβδομάδες. Ο συχνός θηλασμός θα σας βοηθήσει επίσης να δημιουργηθεί μια ισοοροπία μεταξύ της παραγωγής γάλτος από τα στήθη σας και των αναγκών του μωρού για γάλα.

Το μωρό σας καθορίζει τη διάρκεια του κάθε θηλασμού;

Είναι καλύτερο να αφήσετε το μωρό σας να προσδιορίσει πότε έχει ταϊστεί και να αποφύγετε να τερματίσετε τη σίτισή του πριν τελειώσει. Το μωρό σας είτε θα αφήσει το στήθος σας, είτε θα κοιμηθεί, όταν τελειώσει το φαγητό. Επίσης, δώστε προσοχή στα σημάδια πείνας του μωρού σας.

Πόσο βάρος κερδίζει το μωρό σας;

Μέχρι 10-14 ημέρες μετά τη γέννηση, το μωρό σας θα πρέπει να ανακτήσει οποιοδήποτε χαμένο βάρος γέννησης. Στη συνέχεια, για τους πρώτους 4 μήνες της ζωής ενός μωρού, το μέσο κέρδος βάρους είναι περίπου 140-200 γραμμάρια την εβδομάδα. Εάν το μωρό μεγαλώνει κανονικά, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το γάλα σας παρέχει στο μωρό σας τη διατροφή που χρειάζεται.

Πώς το μωρό σας φαίνεται και δρα;

Σε γενικές γραμμές, εάν το μωρό σας λαμβάνει αρκετό μητρικό γάλα, θα πρέπει να μοιάζει υγιές και να είναι ενεργό, ζωηρό και ικανοποιημένο.

Πόσες βρεγμένες και βρώμικες πάνες το μωρό σας έχει κάθε μέρα;

Λογικά πρέπει να έχετε τουλάχιστον 6 υγρές πάνες και 3 με κόπρανα την ημέρα περίπου από την πέμπτη ημέρα μετά τη γέννηση. Αυτό συνεχίζεται γενικά για τους πρώτους 6 μήνες.

Ακούτε να καταπίνει κατά τη διάρκεια του θηλασμού;

Κατά τη σίτιση, θα πρέπει να μπορείτε να ακούτε το μικρό σας να καταπίνει καθώς το γάλα σας ρέει.

Μπορείτε να αναρωτιέστε αν το μωρό σας αφαιρεί αρκετό γάλα από το στήθος σας – αλλά η παροχή γάλακτος σας αλλάζει για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού σας και το μικροσκοπικό στομάχι του δεν μπορεί να κρατήσει ακόμη μεγάλες ποσότητες μητρικού γάλακτος.

Στην πραγματικότητα, εδώ είναι μια περιγραφική εικόνα για το μέγεθος του στομάχου του μωρού από τη γέννηση έως τις δύο εβδομάδες, καθώς επίσης και για την χωρητικότητά του σε γάλα την πρώτη ημέρα, την τρίτη, την πρώτη εβδομάδα και τον πρώτο μήνα, αντίστοιχα.

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares