Το Μωρό μου δεν Περπατάει ακόμα | Πρέπει να Ανησυχήσω;
8011 141 141

Το Μωρό μου δεν Περπατάει ακόμα | Πρέπει να Ανησυχήσω;

Το μωρό μου δεν περπατάει ακόμη

Τα μωρά κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους αναπτύσσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και μαθαίνουν να μπουσουλάνε, να κάθονται και να γυρίζουν. Πολλά παιδιά είναι σε θέση να στέκονται όρθια με τη βοήθεια του γονιού τους από την ηλικία των 9 μηνών. Από κει και πέρα, το περπάτημα είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης και ισορροπίας. Τα μωρά συνήθως κάνουν τα πρώτα τους βηματάκια μεταξύ 9 και 12 μηνών, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχήσετε αν το μωρό σας αργήσει περισσότερο.

Πολλά παιδιά δεν περπατάνε μέχρι την ηλικία των 16 ή 17 μηνών και θεωρείται εξίσου φυσιολογικό! 

Το σημαντικό είναι να έχει το μωρό σας μια εξέλιξη στην κίνηση του. Όσο μαθαίνει νέα πράγματα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Επιπλέον, πρέπει να ξέρετε οτι υπάρχουν παιδιά που παραλείπουν κάποιο τρόπο μετακίνησης, συνήθως το μπουσούλημα. Έτσι, απο εκεί που δεν μπορούν να μετακινηθούν καθόλου, ξαφνικά σηκώνονται και περπατάνε.

Αν το μωρό σας έχει φτάσει 18 μηνών και ακόμα δε περπατάει, καλό θα ήταν να μιλήσετε με τον παιδίατρο σας για να δείτε μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αλλά να θυμάστε οτι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε απλά και μόνο επειδή το μωρό σας άργησε περισσότερο από το μωρό της φίλης σας ή ακόμα και απο το αδερφάκι του.

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares