Επιτρέπεται το μέλι στην Διατροφή του Μωρού μου; - Agnotis Blog
8011 141 141

Επιτρέπεται το μέλι στην Διατροφή του Μωρού μου;

Μέλι στην διατροφή του μωρού

Αν και το μέλι μοιάζει με ένα υγιεινό και φυσικό φαγητό για να δώσετε στο βρέφος σας, μην το κάνετε μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 12 μηνών. Το μέλι μπορεί να περιέχει σπόρια από ένα βακτηρίδιο που ονομάζεται Clostridium botulinum, το οποίο μπορεί να βλαστήσει στο ανώριμο πεπτικό σύστημα του μωρού και να προκαλέσει αλλαντίαση στο μωρό, μια σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια.

Αυτά τα σπόρια είναι συνήθως αβλαβή για τους ενήλικες και τα παιδιά ηλικίας άνω του 1 έτους, επειδή οι μικροοργανισμοί που βρίσκονται συνήθως στο έντερο αποτρέπουν τα βακτηρίδια να αναπτυχθούν.

Για λόγους ασφαλείας, μην χρησιμοποιείτε μέλι κατά την παρασκευή των γευμάτων σας (σε ​​ψημένο ψωμί ή πουτίγκα, για παράδειγμα) εάν το μωρό σας πρόκειται να φάει το τελικό σας πιάτο. Ενώ η τοξίνη είναι ευαίσθητη στη θερμότητα, τα σπόρια είναι δύσκολο να σκοτωθούν. Εμπορικά τρόφιμα που περιέχουν μέλι, όπως έτοιμα για κατανάλωση δημητριακά πρωινού και παιδικές τροφές, είναι ασφαλή για το μωρό σας επειδή έχουν θερμανθεί αρκετά για να σκοτώσουν τα σπόρια.

Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Η.Π.Α. έχει δοκιμάσει άλλα γλυκαντικά (όπως λευκό και σκούρο σιρόπι καλαμποκιού) και δεν βρέθηκαν τα επιβλαβή βακτήρια. Αλλά είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για το ποια τρόφιμα είναι τα πιο υγιεινά.

Εάν το μωρό σας παρουσιάζει συμπτώματα αλλαντίασης – δυσκοιλιότητα μαζί με μυϊκή αδυναμία, προβλήματα με το πιπίλισμα, αδύναμο κλάμα και λήθαργο – δείτε αμέσως έναν γιατρό.

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares