10 Καθημερινές Δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια Έγκυος
8011 141 141

10 Καθημερινές Δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια Έγκυος

10 δυσκολίες για εγκύους

Κατά τη διάρκεια αυτής της εγκυμοσύνης είχα πάρει την απόφαση να συνεχίσω να γυμνάζομαι. Πριν μείνω έγκυος, πήγαινα στο γυμναστήριο πέντε ή και έξι φορές την εβδομάδα και ήθελα να διατηρήσω την καλή φυσική μου κατάσταση και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Και ήμουν πραγματικά περήφανη που δεν εγκατέλειψα τη γυμναστική στους πρώτους μήνες της κύησης. Όσο περνάει ο καιρός όμως τα πράγματα δυσκολεύουν.

Παρ’ όλες μου τις προσπάθειες το σώμα μου με προδίδει. Ορίστε δέκα, τουλάχιστον, απλά πράγματα που ξαφνικά απέκτησαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας κατά τον τελευταίο μήνα την εγκυμοσύνης μου.

Να σηκωθώ από το πάτωμα

Αυτή η συγκεκριμένη μανούβρα χρειάζεται τεχνική. Περιλαμβάνει βογγητά, αναστεναγμούς και κάποιες φορές διαρκεί έως και 30 δευτερόλεπτα.

Να κάτσω στο πάτωμα

Ίσως φαίνεται εύκολο, αλλά για να είμαι ειλικρινής χρειάζεται να αλλάξω διάφορες στάσεις μέχρι να βρω μια που να είναι αναπαυτική.

Να αλλάξω πλευρό στο κρεβάτι

Ξαφνικά έχει χαθεί όλος ο έλεγχος των μυών της κοιλιάς και χρειάζομαι πλήρη συντονισμό κινήσεων για να βρεθώ από τη μια άκρη του κρεβατιού στην άλλη. (Για να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι νιώθω το μωρό να χτυπάει από τη μια πλευρά της κοιλιάς στην άλλη καθώς γυρνάω πλευρά).

Να βάλω παπούτσια

Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το κάνω αυτό για τις επόμενες 8 εβδομάδες. Σήκω πάνω, κάτσε κάτω – δύσκολα πράγματα!

Να πλένω τα πιάτα

Ξαφνικά δεν μπορώ να φτάσω τον νεροχύτη! Οι πάγκοι της κουζίνας είναι στο ίδιο ύψος με την κοιλιά μου, επομένως πρέπει να πλένω τα πιάτα με τεντωμένα χέρια.

Να αγκαλιάσω

Πλέον, όταν εγώ και ο άνδρας μου θέλουμε να αγκαλιαστούμε τα πράγματα γίνονται άβολα – , πρέπει είτε να με αγκαλιάσει από πίσωή να έρθει από το πλάι. Καμία από τις 2 επιλογές δεν είναι ωραία.

Να φορέσω το παντελόνι μου

Γιατί είναι τόσο δύσκολο; Τα τζιν εγκυμοσύνης είναι πολύ βολικά, όταν καταφέρω τελικά να τα φορέσω, αλλά η διαδικασία είναι αρκετά δύσκολη!

Να κάθομαι στο γραφείο

Δείτε το «Να πλένω τα πιάτα».

Να κρατήσω ένα κουτί

Γενικά, υποθέτω, ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν δοκιμάζουν να κουβαλήσουν κουτιά στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, αυτή την περίοδο μετακομίζουμε, κι έτσι, έπεσε στην αντίληψή μου, ότι το να κρατάς ένα κουτί έχοντας τεράστια κοιλιά, είναι μάλλον αδύνατο.

Να σκύψω για να πιάσω κάτι που έπεσε

Μπορώ ακόμα -οριακά- να σκύψω και να πιάσω το πάτωμα, χωρίς να λυγίσω τα γόνατά μου. Θέλω όμως; Όχι. Με τίποτα!

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares