3 + 1 Tips Μαμάδων για ένα Σπίτι πάντα Καθαρό και Τακτοποιημένο - Agnotis Blog
8011 141 141

3 + 1 Tips Μαμάδων για ένα Σπίτι πάντα Καθαρό και Τακτοποιημένο

3 + 1 Tips Μαμάδων για ένα Σπίτι πάντα Καθαρό και Τακτοποιημένο

Πλυντήριο: 

Το πλυντήριο είναι από εκείνα τα πράγματα που κάνει μια μαμά σχεδόν καθημερινά. Δεν χρειάζεται να μαζευτούν σωροί από άπλυτα ρούχα για να βάλετε πλυντήριο. Ξεχωρίστε τα ρούχα και όταν μαζευτούν για μια πλύση, βάλτε τα και καθαρίσατε. Απλώστε τα μόλις πλυθούν για να μην προλάβουν να τσαλακωθούν πολύ εξοικονομώντας χρόνο σιδερώματος και έχετε πάντα τα ρούχα έτοιμα και το κεφάλι σας ήσυχο!

Σκούπισμα:

Βάλτε ηλεκτρική σκούπα στο σαλόνι και την κουζίνα καθημερινά και και αφήστε τους χώρους που χρησιμοποιεί η οικογένειά σας περισσότερο για τη στιγμή που θα κάνετε γενική καθαριότητα. Μια καλή ιδέα είναι και το επαναφορτιζόμενο σκουπάκι, μιας και κάνει την ίδια δουλειά χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάτε την ηλεκτρική σκούπα από πρίζα σε πρίζα. Έτσι, θα έχετε το σπίτι τακτοποιημένο και καθαρό μέσα σε 5 λεπτά, ακόμη κι όταν θα έρθει κάποια απρόσμενη επίσκεψη.

Τακτοποίηση: 

Παπούτσια, μπουφάν, τσάντες και ένα σωρό άλλα πράγματα μες τη μέση; Σίγουρα αυτή δεν είναι η εικόνα ενός καθαρού και τακτοποιημένου σπιτιού! Τακτοποιήστε ό,τι πιάνετε στα χέρια σας ακριβώς τη στιγμή μετά τη χρήση. Δεν χρειάζεται να συμμαζέψετε τίποτε αν αποκτήσετε τη συνήθεια να βάζετε πίσω στη θέση του ό,τι έχετε χρησιμοποιήσει. Οι πετσέτες μετά το μπάνιο, πηγαίνουν στα άπλυτα, το μπολ της φρουτοσαλάτας δεν έχει καμιά δουλειά πάνω στο τραπέζι του σαλονιού, μόλις φάτε πηγαίνετέ το στο νεροχύτη, τα μπουφάν στον καλόγερο και τα παπούτσια στην παπουτσοθήκη. Μάθαιτε στα μέλη της οικογένειας σας αυτή τη συνήθεια και θα εκπλαγείτε τόσο για την εικόνα του σπιτιού σας σε καθημερινή βάση, όσο για το πόσο κόπο θα γλιτώνετε!

+ 1 tip για τα παιδιά σας:

Για να διδάξετε στα παιδιά να είναι υπεύθυνα για τα πράγματά τους, είναι σημαντικό να τα εμπιστεύεστε να τα τακτοποιούν μόνα τους ακόμη και από την προσχολική ηλικία. Δεν έχει σημασία το πόσο τακτοποιημένα θα δείχνουν τα παιχνίδια τους μέσα στο κουτί που θα τα βάλουν, ούτε το αν θα βάλουν τα βιβλία τους στη βιβλιοθήκη από το ψηλότερο στο μεγαλύτερο. Αυτά είναι πράγματα που μπορούν να βελτιώσουν με το χρόνο. Το σπουδαίο είναι να αποκτήσουν ένα αίσθημα ευθύνης και ανεξαρτησίας. Οπότε, ενθαρρύνετέ τα να συμμαζέψουν το χώρο τους και επιβραβεύστε τα κάθε φορά που το κάνουν, ανεξαρτήτως με το πόσο καλά τα καταφέρνουν. Θυμηθείτε ότι είναι η αρχή γι’ αυτά. Κανείς, εξάλλου, δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας να κάνει το οτιδήποτε, αλλά όλοι μας μάθαμε στην πορεία της ζωής μας να κάνουμε πολλά πράγματα. Αν κάποιοι έμαθαν περισσότερα, είναι επειδή δέχθηκαν μεγαλύτερη ενθάρρυνση, διέγερση της περιέργειάς τους και υποστήριξη για να το κάνουν.

 

Ετικέτες: , , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares