Δείτε τι συμβαίνει στις Γυναίκες κατά το 3ο τρίμηνο της Εγκυμοσύνης!
8011 141 141

Δείτε τι συμβαίνει στις Γυναίκες κατά το 3ο τρίμηνο της Εγκυμοσύνης!

3ο Τρίμηνο Εγκυμοσύνης

Μόλις η έγκυος μπει στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης νιώθει ότι όλα πάνε καλύτερα. Οι πρωινές ναυτίες έχουν τελειώσει, οι άυπνες νύχτες προσπαθώντας να βολευτούμε έλαβαν τέλος και έχουμε συνηθίσει τα μεγάλα στήθη – και μας αρέσουν! Το τρίτο τρίμηνο όμως έχει νέα συμπτώματα τα οποία δεν συνδέονται τυπικά με την εγκυμοσύνη. Πάμε να τα δούμε!

  1. Φλεβίτιδα και αιμορροΐδες

Είναι πολύ συνηθισμένο στις περισσότερες εγκύους να έρχονται αντιμέτωπες με τη φλεβίτιδα, κυρίως λόγο αύξησης βάρους αλλά και με αιμορροΐδες.  Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν την κυκλοφορία του αίματος, με αποτέλεσμα αυτά τα 2 προβλήματα.

  1. Πυελικό άλγος

Καθώς η μήτρα και η λεκάνη αρχίζουν να αναπτύσσονται κατά την προετοιμασία για τον τοκετό, οι ενδομήτριες συνδέσεις σας αρχίζουν να τεντώνονται. Αυτή η διαδικασία, η οποία μπορεί να είναι βασανιστική για μερικές, προκαλείται από μια ορμόνη που ονομάζεται relaxin η οποία χαλαρώνει τους συνδέσμους που περιβάλλουν τη λεκάνη σας.

  1. Η κοιλιά μεγαλώνει πολύ γρήγορα

Αν σκεφτείτε όλα τα υγρά που διατηρείτε, την αύξηση του όγκου του αίματος, την ανάπτυξη του στήθους σας, τον πλακούντα και το αμνιακό υγρό, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλές γυναίκες μπορούν εύκολα να πάρουν μισό με ένα κιλό κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου τους.

  1. Ζωντανά όνειρα

Η ορμόνη της εγκυμοσύνης προκαλεί όλα αυτά τα τρελά όνειρα που βλέπετε κατά το τρίτο τρίμηνο!

  1. Τα επίπεδα του ασβεστίου πέφτουν

Οι γυναίκες έχουν λιγότερο ασβέστιο στο σώμα τους κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου από ό, τι κατά το πρώτο τους τρίμηνο. Αυτό συμβαίνει γιατί το μωρό παίρνει όλο το ασβέστιο του από τη μαμά ώστε να αναπτύξει τα οστά του.

  1. Δυσκολία στο περπάτημα

Πολλές γυναίκες δυσκολεύονται στο περπάτημα από την 36 εβδομάδα, αλλά όχι λόγω του μεγάλου μεγέθους της κοιλιάς τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μωρό πέφτει στη λεκάνη της μαμάς καθώς παίρνει θέση για τη γέννηση. Αυτή η επανατοποθέτηση είναι που δυσκολεύει τη μαμά στο περπάτημα.

  1. Γινόμαστε πιο αδέξιες

Όταν μια ποικιλία συμπτωμάτων μαζεύεται σε ένα σώμα κατά το τρίτο τρίμηνο, οδηγεί τη μέλλουσα μαμά στο να γίνει πιο αδέξια. Φταίει η μεγάλη κοιλιά, φταίνε οι ορμόνες που παίζουν με το μυαλό και φταίνε και όλες οι αλλαγές που βιώνει. Το αποτέλεσμα είναι να είμαστε πιο αδέξιες!

  1. Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του στήθους

Πάνω που πιστεύατε οτι δεν είναι δυνατόν αν μεγαλώσουν κι άλλο, αυτά συνεχίζουν να σας εκπλήσσουν! Η ραγδαία αύξηση του στήθους συμβαίνει κατά το τρίτο τρίμηνο και προσθέτει τουλάχιστον 1 κιλό στη μητέρα!

  1. Αδυναμία ελέγχου της κύστης

Το επιπλέον βάρος που προσπαθεί να υποστηρίξει η λεκάνη σας καθιστά την ακράτεια μια πιθανή εμπειρία κατά το τέλος της εγκυμοσύνης. Όχι μόνο η βαρύτητα ασκεί μεγαλύτερη πίεση στην ουροδόχο κύστη χάρη στο βάρος του μωρού και του αμνιακού σάκου, αλλά το τέντωμα και η αποδυνάμωση των περιγεννητικών μυών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κάποια δυσάρεστα ατυχήματα.

  1. Τα στήθη μερικές φορές στάζουν γάλα

Όχι μόνο τα στήθη σας αναπτύσσονται γρήγορα σε αυτό το στάδιο, αλλά επίσης είναι σχεδόν έτοιμα για  να ταΐσουν το μωρό σας μόλις γεννηθεί. Ορισμένες μητέρες βιώνουν διαρροές κιτρινωπού υγρού, που ονομάζεται πρωτόγαλα, το οποία είναι η πρώτη ουσία που θα θρέψει το μωρό σας  μετά τη γέννηση.

  1. Ο τόνος της φωνής αλλάζει

Οι έγκυες δεν θα πρέπει να ανησυχούν αν παρατηρήσουν μια αλλαγή στη φωνή τους κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Χάρη στα αυξημένα υγρά και το ήπιο οίδημα των φωνητικών πτυχών, μερικές γυναίκες εμφανίζουν μια ελαφρώς χαμηλότερη φωνή για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης τους.

  1. Τα μάτια αλλάζουν σχήμα

Η κοιλιά σας δεν είναι το μόνο πράγμα πάνω σας που αλλάζει σχήμα – το ίδιο συμβαίνει και στα μάτια σας! Μικροί παράγοντες, όπως η κατακράτηση υγρών,  προκαλούν αύξηση στο πάχος του κερατοειδούς σας καθώς και οι ορμόνες, μπορεί να προκαλέσουν θολή όραση που είναι συνήθως προσωρινή.

  1. Καούρες

Τα πεπτικά προβλήματα δεν περιορίζονται μόνο στην αρχή τςη εγκυμοσύνης. Η μήτρα που διαρκώς μεγαλώνει σπρώχνει τα έντερα και το στομάχι προκειμένου να ανοίξει χώρο. Ως αποτέλεσμα μερικές γυναίκες χάνουν την όρεξή τους, έχουν καούρες και ακόμη μπορούν να χάσουν και λίγα κιλά τις τελευταίες εβδομάδες.

  1. Προβλήματα στα νεύρα

Η πίεση που ασκεί η αναπτυσσόμενη μήτρα στα νεύρα μπορεί επίσης να προκαλέσει μούδιασμα και μυρμήγκιασμα στα άκρα της εγκύου. Ευτυχώς, αυτά τα συμπτώματα συνήθως λύνονται μετά τη γέννηση του μωρού.

  1. Αίσθημα δυσκολίας στην αναπνοή

Οι γυναίκες καταναλώνουν 20% περισσότερο οξυγόνο κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου καθώς προσπαθούν σκληρότερα για να αναπνεύσουν. Όχι μόνο η μήτρα αναπτύσσεται προς τα πάνω, η οποία δίνει στους πνεύμονες λιγότερο χώρο για επέκταση, αλλά και το μικρό σας μεταβολίζει περισσότερο από εσάς.

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares