Η Εγκυμοσύνη Επηρεάζει τα Όνειρα σας - Πως και Γιατί; - Agnotis Blog
8011 141 141

Η Εγκυμοσύνη Επηρεάζει τα Όνειρα σας – Πως και Γιατί;

Πώς και γιατί η εγκυμοσύνη επηρεάζει τα όνειρά σας

Τα όνειρα αντικατοπτρίζουν τη συναισθηματική σας κατάσταση, οπότε είναι φυσικό ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – μια εποχή πολλών και ανάμεικτων συναισθημάτων – τα όνειρά σας φαίνονται πιο έντονα και πιο παράξενα από το συνηθισμένο. Τα όνειρα των πατέρων επηρεάζονται, επίσης, κατά τη διάρκεια αυτού του συναισθηματικά φορτισμένου διαστήματος.

Οι ορμονικές αλλαγές (ειδικά η αύξηση της προγεστερόνης) σας κάνουν να ονειρεύεστε πιο συχνά και πιο ζωντανά. Και μπορεί να θυμάστε περισσότερα από τα όνειρά σας εάν ξυπνάτε τακτικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, διακόπτοντας τις φάσεις του φάσης του ύπνου REM.

Καθώς θα μάθετε περισσότερα για την εγκυμοσύνη σας και το αναπτυσσόμενο μωρό σας, τα όνειρά σας θα εξελιχθούν και μπορεί να ονειρεύεστε διαφορετικά είδη ονείρων κατά τη διάρκεια του πρώτου, του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου. «Σύντομα αφού έμαθα ότι η εγκυμοσύνη μου ήταν υψηλού κινδύνου και ότι μπορούσα να υποστώ αιμορραγία κατά τη γέννα, για παράδειγμα, είχα πολλά πολύ αιματηρά όνειρα έντονου άγχους» αναφέρει η Marie, μια μαμά μιλώντας για το θέμα.

Προσπαθήστε να μην επηρεάζεστε από τα όνειρά σας – απλά αποκαλύπτουν την ανησυχία σας και τον ενθουσιασμό σας για τις τεράστιες αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σας. Θυμηθείτε ότι δεν είστε μόνο εσείς που το ζείτε αυτό, αλλά οι περισσότερες έγκυες γυναίκες μοιράζονται αυτή την εμπειρία μαζί σας.

 

Ετικέτες: , , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares