3 Συμβουλές για Άσκηση κατά την διάρκεια της Εγκυμοσύνης - Agnotis Blog
8011 141 141

3 Συμβουλές για Άσκηση κατά την διάρκεια της Εγκυμοσύνης

3 ερωτήματα για την άσκηση κατά την εγκυμοσύνη που απασχολούν κάθε fit μαμά
  1. Πώς θα αισθανθώ κατά την άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Οι έγκυες γυναίκες παρατηρούν συχνά ότι αισθάνονται ότι λαχανιάζουν πιο γρήγορα από πριν. Μπορεί να υποθέσετε ότι αυτό είναι ένα σημάδι ότι είστε εκτός φόρμας. Στην πραγματικότητα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αναπνέετε 20 με 25 τοις εκατό περισσότερο αέρα επειδή πρέπει να απαλλαγείτε από τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο δικό σας αίμα – και στο μωρό σας. (Τα μωρά στον πλακούντα δεν αναπνέουν από μόνα τους, αλλά παράγουν ακόμα διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μεταφέρεται στο αίμα της μητέρας και χρειάζεται να αναπνεύσετε περισσότερο ώστε να μπορέσετε να το ξεφορτωθείτε.) «Έτσι, το να αναπνέετε περισσότερο δεν σημαίνει ότι είστε σε κακή φυσική κατάσταση», εξηγεί ο Dennis Jensen, PhD, επικεφαλής ερευνητής σε μια μελέτη της Queen’s University σχετικά με την άσκηση και την αναπνευστική δυσφορία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, «απλά σημαίνει ότι το σώμα σας προσαρμόζεται ακριβώς όπως θα έπρεπε».

Η έρευνα του Jensen διαπίστωσε ότι όταν οι έγκυες γυναίκες εξασκούσαν μέχρι να κουραστούν σε ένα σταθερό ποδήλατο στις 20, 28 και 36 εβδομάδες, η μέγιστη αερόβια τους ικανότητα (πόσο έντονα μπορούσαν να λειτουργήσουν) διατηρήθηκε καλά, παρόλο που ανέπνεαν περισσότερο.

  1. Τι άσκηση πρέπει να αποφεύγω κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Παρόλο που υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να αποφύγετε, όπως η κατάδυση, η ιππασία ή οποιοδήποτε άθλημα μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στην κοιλιακή χώρα, είναι σχετικά λίγα εκείνα που οι έγκυες γυναίκες δεν μπορούν να κάνουν. Συμβουλευτείτε για το ποια είναι η κατάλληλη άσκηση για κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας.

  1. Πότε πρέπει να σταματήσω να ασκούμαι;

Ο James Pivarnik, PhD, αντιπρόεδρος του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητιατρικής υποδεικνύει ότι πολλές φορές οι έγκυες γυναίκες που ασκούνται ίσως παρατηρήσουν σημάδια πιθανών προβλημάτων που δεν προκαλούνται από την άσκηση. Αντ’ αυτού, η άσκηση μπορεί να παρέχει κάποια επιπλέον πίεση που φέρνει το πρόβλημα στο προσκήνιο. «Μην αγνοείτε αυτά τα παρακάτω συμπτώματα, ειδικά αν συμβαίνουν όταν ασκείστε», λέει ο Pivarnik. Σταματήστε να γυμνάζεστε και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν έχετε:

  • Κολπική αιμορραγία
  • Κοιλιακές κράμπες
  • Ζαλάδες
  • Υπερβολική ναυτία
  • Ακραίοι πονοκέφαλοι

 

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares