Γιατί τον Ιούλιο χάνουμε περισσότερα μαλλιά;
8011 141 141

Γιατί τον Ιούλιο χάνουμε περισσότερα μαλλιά;

Γιατί τον ιούλιο χάνουμε περισσότερα μαλλιά;

Αλήθεια ή μύθος;

Το καλοκαίρι χάνουμε περισσότερα μαλλιά από τις υπόλοιπες εποχές.

Σύμφωνα με τον Δρ. Robert Dorin είναι αλήθεια!

Ενώ όλοι χάνουμε σε καθημερινή βάση μαλλιά, μπορεί να παρατηρήσετε οτι το καλοκαίρι η ποσότητα αυτή αυξάνεται σημαντικά! Η εποχιακή τριχόπτωση είναι πραγματικότητα», λέει ο Δρ. Robert Dorin στο InStyle«Έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν υψηλότερα ποσοστά τελογένεσης τον Ιούλιο.   Η τελογένεση είναι γνωστή και ως φάση ανάπαυσης για το θυλάκιο της τρίχας, πράγμα που σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι επιρρεπή στην πτώση».

Όταν τα μαλλιά υποβάλλονται σε ακραίες καιρικές συνθήκες, μπορεί ακόμα και το 70% των τριχών να εισέλθει στη φάση ανάπαυσης, οδηγώντας σε μεγαλύτερη πτώση των μαλλιών από ό,τι συνήθως. Αυτό εξηγεί το γιατί πολλές γυναίκες εμφανίζουν αυτή την αυξημένη τριχόπτωση τον Ιούλιο, όταν πραγματικά αρχίζει να έχει μεγάλη ζέστη έξω.

Συνήθως η εποχιακή τριχόπτωση δεν προκαλεί ανησυχία: «Καθώς τα μαλλιά πέφτουν, ταυτόχρονα εμφανίζονται νέες τρίχες. Όσο δεν παρατηρείτε φαλάκρα ή έντονη αραίωση, να ξέρετε ότι νέες τρίχες θα αναπτύσσονται και τα μαλλιά σας θα είναι και πάλι ωραία», προσθέτει ο Δρ. Dorin.

Πότε λοιπόν πρέπει να επισκεφτείτε τον γιατρό σας; 

«Αν παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας πέφτουν με συγκεκριμένο μοτίβο, στους κροτάφους ή στο στεφάνι του κεφαλιού, για παράδειγμα, ή αν παρατηρήσετε αραίωση ή φαλάκρα γενικά, σε μεγάλη έκταση του κεφαλιού, επισκεφτείτε τον άμεσα.

 

Ετικέτες:

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares