Δείτε Πως να Κρατήσετε το Παιδί σας Απασχολημένο κατά την Αλλαγή Πάνας!
8011 141 141

Δείτε Πως να Κρατήσετε το Παιδί σας Απασχολημένο κατά την Αλλαγή Πάνας!

Δείτε Πως να Κρατήσετε το Παιδί σας Απασχολημένο κατά την Αλλαγή Πάνας!

Όσο μεγαλώνει το παιδί σας τόσο πιο ζωηρό αρχίζει να γίνεται. Έτσι όταν έρχεται η αλλαγή της πάνας δυσκολεύεστε ακόμη περισσότερο να το κρατήσετε ακίνητο και χωρίς να γκρινιάζει. Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι να το κρατήσετε απασχολημένο και χαρούμενο όσο το αλλάζετε χωρίς να κλαίει και να δυσανασχετεί.

Δείξτε του σεβασμό!

Φυσικά τα μωρά και τα μικρά παιδιά δεν καταλαβαίνουν αν το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλο ή όχι. Όμως διαισθάνονται τον σεβασμό από τον τόνο της φωνής μας. Ακόμη και αν είναι βρέφος εξηγήστε του τι συμβαίνει όταν του αλλάζετε την πάνα. Έτσι θα καταλαβαίνει ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό και θα παραμένει ήρεμο.

Δώστε του την επιλογή και τον ελέγχο!

Ρωτήστε το αν είναι έτοιμο να αλλάξετε πάνα. Αν σας πει όχι τότε πείτε του πως θα του δώσετε λίγο χρόνο ακόμη.

Κάντε την μετάβαση από το παιχνίδι στην αλλαγή πάνας παίρνοντας μαζί σας το αγαπημένο του παιχνίδι!

Για παράδειγμα πείτε: «Ας οδηγήσουμε το αυτοκίνητό σου στην αλλαξιερα!» κλπ

Βάλτε προθεσμία!

Βάλτε ένα ξυπνητήρι να χτυπήσει και πείτε του πως σε τρία λεπτά μόλις χτυπήσει θα αλλάξετε την πάνα. ‘Η χρησιμοποιήστε μικρά κουδούνια, ή κλακέτες κλπ. Έτσι θα ξέρει ότι ήρθε η ώρα για αλλαγή.

Κάντε ότι αλλάζετε πάνα στο αρκουδάκι του ή βάλτε το παιδί σας να αλλάξει μόνο του αρκουδάκι!

Μετά πείτε του πως είναι η σειρά του για να αλλάξει.

Πηγαίνετε να το αλλάξετε χορεύοντας!

Μην το παίρνετε αγκαλιά για να το αλλάξετε. Χορέψτε μαζί μέχρι να πάτε να αλλάξετε έτσι ώστε να θεωρεί ότι θα συμβεί κάτι διασκεδαστικό.

Μην βιάζεστε!

Αν το πιέζετε και προσπαθείτε να το αλλάξετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε τότε θα αρχίσει και εκείνο να αγχώνεται και να κινείται συνεχώς. Αλλάξτε την πάνα σαν να είναι κάτι διασκεδαστικό και ήρεμο χωρίς να βιάζεστε.

Κάντε το να γελάσει!

Το γέλιο μειώνει τις ορμόνες του άγχους και αυξάνει τις ορμόνες που σας δένουν περισσότερο με το παιδί σας. Πριν του αλλάξετε την πάνα αρχίστε να του κάνετε αστεία και πλάκες έτσι ώστε όταν του αλλάζετε την πάνα να το δει σαν διασκέδαση.

Κάντε το δικό σας σόου!

Αν γκρινιάζει τραγουδήστε του ήρεμα τραγούδια για να σταματήσει και να σας ακούσει. Χορέψτε, φιλήστε την κοιλιά του, κάντε γκριμάτσες, και όσους περισσότερους αστείους ήχους μπορείτε.

Βάλτε του να ακούσει μια ενδιαφέρουσα ιστορία όσο του αλλάζετε την πάνα έτσι ώστε να περιμένει με αγωνία να ακούσει την συνέχεια!

 

Θυμηθείτε πως το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και μπορεί κάποιο από τα παραπάνω να μην ταιριάζει στο παιδί σας. Δοκιμάστε τα όλα ακόμη και σε συνδυασμό μέχρι να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο παιδί σας.

Ετικέτες:

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares