Δεν ξέρετε πως να παίξετε με το Νεογέννητο Μωρό σας; Δείτε τρόπους!
8011 141 141

Δεν ξέρετε πως να παίξετε με το Νεογέννητο Μωρό σας; Δείτε τρόπους!

Δείτε τρόπους για το πως να παίξετε με το νεογέννητο μωρό σας

Στο παρακάτω κείμενο σας παρουσιάζουμε ορισμένα παιχνίδια, τα οποία είναι κατάλληλα για νεογέννητα μωράκια, που διανύουν τον πρώτο μήνα της ζωής τους.

Τα παιχνίδια ενδεχομένως να μην είναι αναγκαία κατά τον πρώτο μήνα της ζωής του μωρού, όσο όμως μεγαλώνει γίνονται απαραίτητα ερεθίσματα για την πνευματική του ανάπτυξη.

Κάθε φορά, που επιλέγετε ένα παιχνίδι, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, αποφεύγοντας παιχνίδια με αιχμηρές άκρες, που μπορεί να τραυματίσουν το μωράκι, με κορδόνια ή σχοινάκια που κρέμονται ή μικρά αποσπώμενα κομμάτια που μπορεί να καταπιεί το μωρό. Διαλέξτε ένα παιχνίδι, που θα απασχολήσει δύο ή περισσότερες από τις βασικές αισθήσεις του μωρού σας.

Τα ασπρόμαυρα μόμπιλε είναι ιδανικά για νεογέννητα μωράκια. Τοποθετήστε το μόμπιλο πάνω από την κούνια σε απόσταση 30-40 εκατοστών πάνω από το στρώμα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της ζωής του, το μωράκι σας θα αντιδράσει πιο θετικά σε ασπρόμαυρα σχήματα, παρά σε χρωματιστά και γι’ αυτό καλό θα ήταν να προτιμήσετε ασπρόμαυρο μόμπιλε.

Η ήρεμη και μελωδική μουσική, όπως τα νανουρίσματα, ηρεμούν και χαλαρώνουν ένα νεογέννητο μωράκι. Χρησιμοποιήστε ραδιόφωνο, κασετόφωνο, cd player ή ένα μουσικό κουτί για να αποκτήσει το μωράκι σας την πρώτη του επαφή με τη μουσική και να εξοικειωθεί μαζί της.

Τα λούτρινα ζωάκια είναι επίσης κατάλληλα για να απασχολήσετε το νεογέννητο μωράκι σας. Τα μωράκια νομίζουν συχνά πως αυτά τα παιχνίδια είναι ζωντανά, ειδικά όταν έχουν μεγάλα μάτια, με αποτέλεσμα να συναρπάζουν και να ψυχαγωγούν το μωράκι σας.

 

Ετικέτες: ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares