Πως θα καταλάβω ότι το Βρέφος μου Παίρνει Ικανοποιητικά Βάρος; - Agnotis Blog
8011 141 141

Πως θα καταλάβω ότι το Βρέφος μου Παίρνει Ικανοποιητικά Βάρος;

Πως θα καταλάβω ότι το Βρέφος μου Παίρνει Ικανοποιητικά Βάρος;

Τα μωρά συνήθως ξεκινούν να παίρνουν βάρος περίπου 5-7 μέρες μετά την γέννηση τους και επιστρέφουν στο βάρος της γέννησης μέσα σε περίπου 2 εβδομάδες. Μολονότι τα περισσότερα μωρά ακολουθούν αυτούς τους ρυθμούς, το 10% των νεογέννητων χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ανακτήσει το χαμένο βάρος.

Πολλοί παράγοντες είναι αυτοί που παίζουν ρόλο στο βάρος που θα πάρει το νεογέννητο , συμπεριλαμβανομένου του πόσο γρήγορα θα σας έρθει το γάλα και πόσο πολύ θα πεινάει το μωρό. Για παράδειγμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το μωρό τρώει περισσότερο ή με περισσότερη διάρκεια, όταν είναι 7-10 ημερών.

Πώς θα καταλάβω ότι το μωρό παίρνει ικανοποιητικά βάρος;

Οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν ειδική βρεφική ζυγαριά στο σπίτι, αλλά μην αγχώνεστε! Υπάρχει τρόπος να καταλάβετε αν το μωρό σας παίρνει βάρος ικανοποιητικά. Ο τρόπος αυτός είναι να παρατηρείτε τις πάνες του:

  • Βρεγμένες πάνες: Τις πρώτες 5 μέρες το μωρό σας μπορεί να βρέχει μόνο μερικές πάνες την ημέρα. Από εκεί και πέρα, εάν έχετε 4-8 βρεγμένες πάνες θα καταλάβετε οτι το μωρό παίρνει ικανοποιητικά βάρος.
  • Πάνες με κακά: Τις πρώτες μέρες τα μωρά κάνουν την ανάγκη τους μόνο μια φορά την ημέρα. Στη συνέχεια θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον 2 λερωμένες πάνες. Μετά την πρώτη εβδομάδα και μέχρι τον πρώτο μήνα το μωρό θα λερώνει τουλάχιστον 10 πάνες ημερησίως.

Μπορείτε, ειδικά τις πρώτες μέρες, να σημειώνετε πόσες βρεγμένες και πόσες λερωμένες πάνες είχε το μωρό σας, καθώς αυτά είναι στοιχεία που θα πρέπει να τα αναφέρετε και στον παιδίατρο!

 

Ετικέτες: , ,

Σχετικά Άρθρα

by
Προηγούμενο Άρθρο Επόμενο Άρθρο

Απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

0 shares